Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Besisluoksniuojantys, lūžinėjantys nagai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Besisluoksniuojantys, lūžinėjantys nagai

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Besisluoksniuojantys

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Mano problema yra besisluoksniuojantys, lūžinėjantys nagai. Manau, susigadinau juos su įvairiais namų apyvokos chemikalais ir pigiais lakais. Dabar nei druskos vonelės, nei citrina, nei aliejus nebepadeda… Geriu maisto papildus. Ir jei pagerėja, labai trumpam. Ką patartumėte daryti?

Jurga

Pažvelkime realybei į akis: perskaitykite nagų lako sudėtį ir suprasite (arba bent jau įtarsite), kad nagų lakai iš principo sudėtimi labai panašūs į automobilių dažus, tik pagerinti plastifikatoriais, t. y. medžiagomis, suteikiančiomis lakui lankstumo ir plastiškumo. Nenuostabu, kad ateina laikas, kai kasdien puošiami nagai palūžta ir tiesiogine, ir perkeltine prasme. Būtų gerai duoti bent kelis mėnesius nagams „atsikvėpti“, nelakuoti, patrumpinti sulig piršto pagalvėlės viršūne arba dar trumpiau, kad apsaugotumėte juos nuo mikrotraumų iki sustiprės.

Be to, gali būti, kad pavasarį jūsų organizmui pritrūko kai kurių svarbių maisto medžiagų – mineralų, nepakeičiamųjų riebalų rūgščių ir vitaminų. Šios papildomos maisto medžiagos labai svarbios nagų, plaukų ir odos sveikatai. Jų galima gauti maisto papildų pavidalu, bet mano asmeninė patirtis rodo, kad reikalai greičiau pasitaiso, jei tų medžiagų daugiau suvalgoma su šviežiu kokybišku maistu. Žinia, „geras maistas yra vaistas“.

Kad nagai sustiprėtų, nesisluoksniuotų ir nelūžinėtų, į savo maisto racioną turėtumėte įtraukti:

  • žalių daržovių, ypač špinatų, – valgykite salotų ar žaliųjų kokteilių pavidalu;
  • daigintų grūdų ir sėklų, – jų būna didžiųjų maisto parduotuvių daržovių skyriuose;
  • kasdien išgerkite po 1 arb. š. šalto spaudimo sėmenų aliejaus; galite ir nagus juo tepti;
  • gerkite pakankamai vandens (maždaug 30 ml kiekvienam kūno svorio kilogramui).

O pačius nagus kasdien keliskart per dieną pamasažuokite su lašeliu miros (Commiphora myrrha) arba bosvelijų (Boswelia serrata) dervos ekstrakto – jie padengs nagą nematoma natūralia apsaugine plėvele, suteiks šiek tiek blizgesio.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Po prausimosi ar rankų plovimo kaskart sutepkite dar drėgnas rankas ir nagus nerafinuotu sviestmedžių aliejumi arba balzamu LYGU-LYGU, kurio sudėtyje yra ne tik sviestmedžių aliejaus, bet ir nerafinuoto bičių vaško, kitų ekstraktų, kurie padės geriau išlaikyti drėmę odoje ir naguose, stiprins ragine plokštelę, jungiamąjį audinį, saugos nuo uždegimų.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top