Now Reading
Knygų pusryčiuose – labiausiai intriguojanti moteris visoje pasaulio istorijoje (konkursas)

Knygų pusryčiuose – labiausiai intriguojanti moteris visoje pasaulio istorijoje (konkursas)

Knygų pusryčiuose - labiausiai intriguojanti moteris visoje pasaulio istorijoje (konkursas)

Laikas.lt

Kleopatra – labiausiai intriguojanti moteris visoje pasaulio istorijoje. Ji valdė didžiulę imperiją ir savo rankose laikė viso to meto Vakarų pasaulio likimą. Kleopatros rūmai gausiai tviskėjo oniksu, granatu ir auksu, tačiau dar gausiau juose liejosi politinės ir meilės intrigos. Moters, kurią iš rašytinių istorijos šaltinių pažįstame kaip neprilygstamą gundytoją ir apsukrią strategę, paveikslus kūrė M. da Caravaggio, W Shakespeare’as ir B. Show, tačiau nesuskaičiuojamos kaukės bei istorinių įvykių interpretacijos paslėpė tikrąjį jos veidą.

Stacy Schiff, Pulitzerio premija apdovanota JAV rašytoja, knygoje „Kleopatra: gyvenimo istorija” sluoksnis po sluoksnio atidengia ir parodo tikrąją Kleopatrą – gerokai įdomesnę ir gyvesnę, negu ji buvo įkūnyta mistifikuotuose meno kūriniuose, romantiniuose mituose ir holivudinėje istorinių įvykių versijoje. Prieš mus iškyla aniems laikams labai moderni, egzaltuota, išsilavinusi, keletą kalbų mokanti aukštuomenės dama, stipri ir charizmatiška politikė, gyva ir nuoširdi, mylėti ir atjausti mokanti moteris.

Nuostabus derinys: moteris, kurią iš rašytinių istorijos šaltinių pažįstame kaip neprilygstamą gundytoją ir apsukrią strategę, – ir viena iš talentingiausių šiuo metu rašančių biografių.

Joseph J. Ellis

Kleopatra palaidota po giliu, per daugelį šimtmečių nugulusiu apkalbų sluoksniu. Stacy Schiff, pasitelkusi nepaprastą galią, prikėlė ją, kad parodytų mums. Šmaikščiai, aiškiai ir gracingai autorė prieš mūsų akis sukuria stebuklą, kuris tepavyksta geriausiems rašytojams

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tracy Kidder

Stacy Schiff yra šių kūrinių autorė: Véra (Mrs. Vladimir Nabokov) – apdovanota Pulitzerio premija; Saint-Exupéry – Pulitzerio premijos finalo sąrašas; A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America, – paskirta George‘o Washingtono premija ir Ambasadoriaus apdovanojimas už knygą. S. Schiff yra gavusi mokslines stipendijas iš Guggenheimo fondo, Nacionalinio labdaros fondo humanitariniams mokslams ir iš Niujorko viešosios bibliotekos Mokslininkų ir rašytojų centro; jai skirta Amerikos menų ir literatūros akademijos stipendija. S. Schiff gyvena Niujorke.

Dalyvaukite konkurse ir laimėkite šią knygą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top