Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Spuoguota veido oda ir arbatmedžių aliejus

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Mano veido oda yra problemiška - spuoguota, tačiau labai riebi taip pat nėra. Rytais ir vakarais veidą prausiu gasulo moliu, vietoj kremo naudoju arganų aliejų, o spuogus patepu arbatmadžių aliejumi, dekoratyvinės kosmetikos nenaudoju. Tačiau veido būklė pagerėjo nežymiai (gasulo molį naudoju apie metus, o abu aliejus – apie pusantro mėnesio). Galbūt galėtumėte patarti, kaip spręsti šią problemą? Taip pat esu skaičiusi, jog labai padeda garų vonelės su arbatmedžių aliejumi. Gal galėtumėte trumpai papasakoti kaip jas reikia daryti?

Milda

6 savaitės – dar trumpokas periodas išvadoms, kai siekiame reikšmingų odos pokyčių. Per tiek laiko atsinaujina tik paviršinis odos sluoksnis (epidermis), o kol atsikurs normali mikrofloros pusiausvyra, normali riebalų gamyba ir apsauginių odos faktorių formavimasis, gali praeiti keletas mėnesių. Tad apsiginkluokite kantrybe, jūs teisingame kelyje, ir jums bus atlyginta.

Aš gal kiek abejočiau, ar tikslinga spuogus tepti grynu arbatmedžių aliejumi. Tai labai stiprus natūralus antibiotikas, kuris, kaip ir sintetiniai antibiotikai, gali sutrikdyti odos mikrobų pusiausvyrą. Geriau naudokite arbatmedžių hidroliatą/vandenį – tai švelnesnė priemonė. Arbatmedžių vandenį purkškite ant viso veido prieš tepant argano aliejų, - aliejus su vandeniu ant odos sudarys emulsiją ir lengviau, greičiau, giliau įsiskverbs. Dar geriau, jei hidroliatu apsipurkšite keliskart per dieną. Tinka ir kiti hidroliatai – levandų, ramunėlių, pelargonijų, šlamučių.

Jei naudosite hidroliatą, nereikės žaisti su vonelėmis. Nors garų vonelę pasidaryti nesudėtinga: pilate į puodą vandens, užverdate, išjungiate kaitrą, įlašinate 5 lašus eterinio aliejaus, palenkusi veidą virš puodo apsigaubiate rankšluosčiu, kad garai eitų į veidą, o ne į šonus, ir taip pabūnate 5–15 min., nelygu kiek ištversite. Jei trūksta garų ir karščio, vandenį užvirkite dar kartą. Kadangi nuo karštų garų poros bus išsiplėtusios, „prinokusius“ spuogus ar juodus inkštirus galima atsargiai išspausti. Tik „prinokusius“ ir tik švelniai!

Grynas arbatmedžių aliejus pravers ir kitais atvejais – pėdų grybelio profilaktikai (tepti grynu pėdas, tarpupirščius po baseino, viešų pirčių, pliažų ir pan.), įdrėskimų, įkandimų, žaizdelių dezinfekcijai (vietoj jodo ar spirito), pleiskanoms naikinti (įlašinti į šampūną), peršalimų profilaktikai ir dar šimtu kitų atvejų, bet čia neišsiplėsiu. Beje, atsiprašau už profesinį įtarumą: ar esate tikra, kad jūsų argano aliejus – tikras ir kokybiškas (neskiestas, šalto spaudimo, nerafinuotas)? „Teisingas“ kosmetinis argano aliejus turi būti beveik bespalvis, turėti specifinį kvapą. 

Nors argano aliejus yra puiki nekomedogeniška (porų nekemšanti) veido priežiūros priemonė, remdamasi savo patirtimi, spuoguotai odai visada pirmiausia rekomenduoju išmėginti foraha (vaistinių puiklapių) aliejų. Jo poveikis stipresnis ir greitesnis.

Daugiau apie tai, kaip atsikratyti spuogų, galite paskaityti čia. 


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

graži oda, kvapų namai, natūrali kosmetika, natūralios kosmetikos specialistė, Rūta Daunoravičienė, sveika oda

Naujausi komentarai
Panevezys
2016-05-18, 00:01
Parduodamas ka tik atvestas is MAROKO naturalus Argano aliejus be jokiu priedu tinka naudoti tiek kosmetikai tiek maistui.
50ml Kaina 11.50 €
jei reik siusti i kita miesta +2 €
+37060341932
Panevezys
D.
2013-05-24, 08:34
Kiek laiko jusu manymu reikia naudoti pasirinkta alieju nuo spuogu( pvz puikalapiu ar kita) kad isitikinti jo poveikiu? Apie 2 metus naudojau ekoligiska kosmetika,bet spuogai nuolat kelesi ir tokie giluminiai,daugybe produktu isbandziau bet ryskesnio efekto nebuvo. Nebeistveriau tokios baisios odos ir grizau prie medicinines bet chemines kosmetikos.poveikis siuo metu tikrai pastebimas,bet taip noretusi tepti naturalu alieju vietoj c
heminiu kremu...
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai