Now Reading
Maestro Vytautas Kernagis atgimė hiphopo ritmuose (video)

Maestro Vytautas Kernagis atgimė hiphopo ritmuose (video)

Maestro Vytautas Kernagis atgimė hiphopo ritmuose (video)

Laikas.lt

Penkeri metai – būtent tiek laiko prabėgo, kai mūsų gerbiamas maestro Vytautas Kernagis atsisveikino su savo klausytojais ir gerbėjais. Nepaisant to, Lietuvos ekscentriškojo dainiaus kūryba ir charizma nebuvo pamiršta – jo baladės ir dainuojamosios poezijos kūriniai vis dar skamba televizijos, radijo eteriuose bei klausytojų širdyse. O skamba jos įvairiai, kartais gimsta iš naujo ir skleidžiasi kaip pavasariniai žiedai.

V. Kernagio atminimą ir jo kūrybą visai neseniai pagerbti nusprendė eksperimentinio hiphopo grupė O2 iš Panevėžio. Tiesa, šį kartą atlikėjai gatvėms skirtus rimus paliko nuošaly ir pasinėrė į dainuojamosios poezijos vandenis, naujam gyvenimui prikeldami kadaise maestro atliktą jausmingą ir poetišką kūrinį „Purpurinis vakaras varva“.

Atlikėjai teigia, kad pompastiškumas ir sunkiai įkandamos variacijos ne jiems, todėl kūrinys išliko paprastas ir šiltas. Pirmiesiems dainos akordams gyvybės suteikia švelnus moteriškas vokalas, o kiek vėliau išgirstame ir sodrų vyrišką balsą, kuris iki pat kūrinio pabaigos džiugina klausytojo ausis.

„Šis kūrinys daugiau nei tik eilinė baladė, jo dar vaikystėje klausydavau su mama“, – kalbėjo vienas grupės atlikėjų, – Tokį kūrinį sunku pamiršti, sunku jį keisti, todėl nusprendėme išlaikyti švelnią nuotaiką, suteikdami dainai dar daugiau melodingumo“, – pridūrė panevėžietis.

Sunku pasakyti kada poezija virsta muzikiniu kūriniu, nes tarp žodžių ir natų kartais lieka tik tuštuma, šį kartą turėtų būti kitaip. Lieka tik gultis ant grindinio ir stebėti žvaigždėtą dangų.

Dainos vizualinė versija:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dainą galite nemokamai parsisiųsti ČIA.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top