Pasidaryk pats: „Citrininė aromaterapija“

Laikas.lt
Parengta pagal Marthastewart.com.
Nuotr. iš Mushandmade.blogspot.com

Malonus, gaivinantis citrinų aromatas gyvenamam kabariui arba vonios kambariui suteikia jaukumo ir tam nereikia naudoti jokiu dirbtinių oro gaiviklių ar pan. Citrininę aromaterapiją namuose galima susikurti pačių pagamintomis natūraliomis citrininėmis žvakėmis. Tokios žvakės skleidžia ne tik saldžiai gaivų aromatą, bet gali būti naudojama ir kaip daili interjero puošmena.


8 citrininėm žvakėm pasigaminti reikės:

4 citrinų.

Peilio.

Šaukštelio (arba specialaus rutulinio šaukštelio skirto meliono ar arbūzo rutuliukams išskobti).

1/6 arbatinio šaukštelio citrinų esencinio aliejaus.

Dagties arba 8-ių nedidelių dagčių su laikikliais jų galuose.

150 g vaško (labai tinka natūralus bičių vaškas).

Smulkaus teptuko.


Gamybos procesas:


Perpjaukite citrinas per pusę (išilgai), tada šiek tiek išspauskite citrinos sulčių, kad išimant visą jos vidų nesitaškytų sultys, bet tai darykite atsargiai - nesugadinkite citrinos žievės. Po to atsargiai, šaukšteliu ar kitokiomis, jums patogiomis, priemonėmis išimkite vaisiaus vidų, kad liktų tik stora žievės dalis.

Dubenėlyje (kurio nenaudojate maisto gamybai) ištirpinkite vašką (maždaug 180 laipsnių temperatūroje). Išjungę kaitinimą įpilkite 1/6 arbatinio šaukštelio citrinų esencinio aliejaus.

Jei turite ilgą dagtį, ją reikia sukarpyti į 7-8 cm ilgio atkarpėles ir pritaisyti prie jų galų dagties laikiklius. Jei turite iš karto paruoštas dagtis su laikikliais, jos taip pat turėtų būti panašaus ilgio, jei per ilgos nukirpkite galiukus.

Dagties laikiklius panardinkite į šiltą vašką ir pastatykite citrinos dubenėlio viduryje ir paspauskite, kad priliptų. Leiskite vaškui atšalti. Tada pilkite karštą (bet ne verdantį) vašką į citrinos žievės dubenėlį, o jo kraštus šiek tiek aptepkite vašku, naudodami smulkų teptuką. Palikite žvakes atvėsti, kol vaškas gerai sustings.








 

Sėkmės!

aromaterapija, citrininės žvakės, citrinos, dagtis, esencinis aliejus, vaškas

Naujausi komentarai
b
2014-02-22, 18:28
žvakių parduotuvėse, jaučiu Kaune akluosuose būtų Savanorių pr.
yay!
2013-04-19, 10:53
Kaip faina.. o kur tuos dagčius galima nusipirkti? niekur nemačius...
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai