Now Reading
Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus

Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus

Dangaus restoranas Vilniuje pristatys naujus užsienio šefus

Laikas.lt
Jurgos Mizatavičiūtės ir organizatorių nuotr.

Visame pasaulyje išgarsėjęs dangaus restoranas „Dinner in the Sky“ Vilniuje pristatys du lietuviams dar nepažįstamus virtuvės šefus: garsaus prancūzų restorano „La Gernouillèrie“ savininką Alexandre Gauthier bei tarp jaunųjų Baltijos šalių šefų išskiriamą Mihkel Heinmets, vadovaujantį prabangiems restoranams – „Degustare“ Rygoje ir „Wiegand“ Taline.

Taip pat šiemet pietus ir vakarienes ruoš ir kai kuriems vilniečiams jau pažįstamas Vilniaus „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ šefas Ciaran Gantly. Išskirtinius vizualinius ir gurmaniškus įspūdžius siūlantis restoranas šiemet vėl įsikurs Vilniaus Rotušės aikštėje, tačiau šįkart tik 5 dienoms – nuo gegužės 28  iki birželio 1 d.

Alexandre Gauthier

La Madelaine-sous-Montreuil miestelyje, Prancūzijos šiaurėje įsikūrusio restorano „La Gernouillèrie“ vairą  34 metų A.Gauthier iš tėvo perėmė 2003 m. ir jau 2008 m. sugrąžino jam „Michelin“ žvaigždutę. Šiandien restorano šefas priskiriamas naujajai Prancūzijos kulinarijos kartai. Tačiau šį pripažinimą nulėmė ne novatoriškumas, o produktų grynumo garbinimas, dėl kurio A.Gauthier laikomas ne koncepualistu, o sensualistu. 2012 m. geriausių restoranų 50ukas (50 Best Restaurants) „La Gernouillèrie“ išskyrė kaip „tą, kurį verta stebėti“, t.y. potencialų pretendentą gauti prestižinį įvertinimą.

Mikhel Heinmets, patirties sėmęsis įvairių šalių restoranuose ir iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų, įvertintų „Michelin“ žvaigždutėmis, jau daugiau nei metus vadovauja restoranui Estijoje. Šiemet jis stojo ir prie Latvijos restorano „Degustare“ virtuvės vairo. Nuolat tobulėti siekiantis jaunas šefas, pasitelkdamas smulkiausius niuansus, gerą maistą sugeba paversti tiesiog puikiu ir sako, kad jo tikslas išmokyti kiekvieną suprasti ir vertinti kokybišką maistą.

Praėjusį rudenį Vilniuje atidaryto restorano „Kempinski Hotel Cathedral Square“ virtuvės šefas Ciaran Gantly, daugiau nei 12 metų dirbo prabangių 4-5 žvaigždučių viešbučių tinkluose (Miunchene, Ciuriche, Tbilisyje, Maskvoje, Dubline, Aukštuosiuose Tatruose) ir yra vaišinęs ne vieną įžymybę, tarp kurių – Bilas Klintonas, Michailas Gorbačiovas, Helmutas Kohlis, Monako princas Albertas II, Stingas, Maiklas Džeksonas, Tina Turner ir kiti. C.Gantly europietiškos virtuvės pagrindus inovatyviai jungia su vietiniais produktais, ypač didelį dėmesį skirdamas sezoniniams ir šviežiems ingredientams. Daugiausiai gamindamas europietiškos virtuvės patiekalus, „Kempinski“ restorano Vilniuje šefas nepamiršta ir lietuviškų skonių bei gimtosios Airijos patiekalų.

Ciaran Gantly

Pasak „Dinner in the Sky“ turą organizuojančios bendrovės „Skyworld Service OÜ” vadovo Risto Meigas, dangaus restoranas suteiks puikią galimybę norintiems pažymėti ypatingą progą, surengti išskirtinį susitikimą arba tiesiog pasimėgauti aukščiausio lygio maistu netikėtoje aplinkoje. „Norintiems tai padaryti, reikėtų pasirūpinti išankstine rezervacija, nes šiemet planuojama mažiau pakilimų nei pernai, kuomet visos vietos buvo išpirktos. Be to, šia išskirtine pramoga labai domisi į Vilnių atvykstantys baltarusiai, kurie savo šalyje tokios galimybės neturi“, – sako R.Meigas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jo teigimu, pernai, kuomet “Dinner in the Sky” virtuvei vadovavo švedas Björn Frantzen iš „Frantzen/Lindeberg“, suomis Samuli Virgentius iš „Postres“  ir Aldona Gečienė iš „California Gourmet“, populiariausi buvo priešpiečiai ir pakilimas su šampanu – juos vilniečiai išpirko pirmiausia. Trumpiausias pakilimas su „Mumm“ šampanu, trunkantis apie 20 min, kaip ir pernai, kainuoja apie 100 Lt, o valandos trukmės vakarienė iš keturių patiekalų, su priderintu aperityvu, vynu ir stipriaisiais gėrimais – apie 340 Lt. Individualus renginys, rezervuojant visas vietas ir gaunant papildomų verslo klientams aktualių paslaugų, kainuoja nuo 5180 Lt.

Mihkel Heinmets

Originalios koncepcijos „Dinner in the Sky“ restoranas – tai speciali 22 vietų platforma su stalu ir kėdėmis, kurią kranas pakelia į 50 m aukštį. Kartu su svečiais kyla ir virtuvės šefas, kuris, patiekdamas patiekalus, betarpiškai bendrauja su svečiais. Dangaus restoraną „Dinner in the Sky“ amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ yra įtraukęs į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas. Informacija apie rezervacijas teikiama: [email protected]

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top