Now Reading
Seksas ar susilaikymas? Naujas kino projektas, leisiantis žiūrovams nulemti filmo pabaigą

Seksas ar susilaikymas? Naujas kino projektas, leisiantis žiūrovams nulemti filmo pabaigą

Seksas ar susilaikymas? Naujas kino projektas

Eglė Kirliauskaitė
Laikas.lt

Seksas ar susilaikymas? Tokį klausimą žiūrovams ketina užduoti jauno režisieriaus Vytauto Tinterio projektas „Seksualumo dekalogas“, dešimtyje būsimų interaktyvių trumpametražių erotinių dramų analizuosiantis seksualumo reiškinį.

Šią savaitę ankštoje Vilniaus mokytojų namų Mediatekoje savo naująjį darbą pristatęs režisierius, nors ir sulaukė nemažo smalsuolių dėmesio, žiniasklaidos atstovų pernelyg nesudomino – matyt, visi dar tryško įspūdžiais iš tos pačios dienos ryte vykusio Emilio Vėlyvio filmo „Redirected“ pristatymo. Ir visgi, nuo kažko pradėti reikia, o Vytautas, šiuo metu studijuojantis kiną Taline (Baltic Film and Media School), su bendraminčių kompanija pradeda nuo, pasak paties režisieriaus, gana iškreiptai nušviečiamos seksualumo temos.

„Kinas – puikus būdas atskleisti seksualumo grožį, paaiškinti neracionalius veikėjų priimamus sprendimus. Aš manau, kad apie seksualumą turi būti daugiau viešai kalbama“, – savo temos pasirinkimą aiškina V. Tinteris, pastebėdamas, jog būtent šis, iki XVII amžiaus nuodėme laikytas fenomenas, yra plačiai naudojamas siekiant įvairių komercinių tikslų, tačiau labai retai nagrinėjamas plačiau, kinas įprastai žiūrovo neskatina suprasti, atskleisti savo paties seksualumą.

Tokių kino kūrėjų kaip David Cronenberg, Catherine Breillat and Lars von Trier įkvėptas projektas nagrinės lytinių nuokrypių – (sado)mazochizmo, ekshibicionizmo, vojerizmo santykį su ilgesinga meile, ištikimybe ir dvasine ramybe.

V. Tinteris pasidžiaugė, jog pirmajame projekto „Seksualumo dekalogas“ filme „Smurtas“ ( angl. „Violence“) pagrindinį vaidmenį jau susitarta skirti Severijai Janušauskaitei – būtent šią aktorę režisierius seniai norėjo matyti savo filme.


„Tai istorija apie moterį, kuri nori ištrūkti iš šaltos tarptautinės korporacijos aplinkos ir iš esmės pakeisti savo gyvenimo būdą. Vieną pagrindinių rolių istorijoje atlieka būtent erotinės fantazijos, padedančios jai pabėgti“, – trumpai scenarijų nupasakoja Vytautas.

Paklaustas, kaip jis pats suvokia seksualumą, V. Tinteris teigia, jog tai yra viskas, kas vyksta iki tol, kol priimamas sprendimas – seksas arba susilaikymas. Šią pasirinkimo laisvę režisierius žiūrovams suteiks ir kiekvienos istorijos pabaigoje – taigi, būtent jie nuspręs, kokia bus filmo atomazga.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Jau šį rugpjūtį Vilniuje planuojantis filmuoti pirmąjį trumpametražį filmą, V. Tinteris tikisi sulaukti kino entuziastų paramos. Pasak vaikino, būtų tiesiog šaunu surinkti visą planuojamą 4000 dolerių biudžetą, tačiau, ir kiek prastesniu atveju, viliamasi  realizuoti šią kino idėją, o žiūrovams suteikti galimybę po filmų peržiūros „susikurti savo pačių dekalogą“.

Dar vakar jų fonde buvo 156 doleriai. Jeigu norite paremti šį projektą ar plačiau apie jį sužinoti, siūlome apsilankyti internetiniame puslapyje http://www.indiegogo.com/projects/the-decalogue-of-sexuality .

Apie režisierių:

Vytautas Tinteris (g. 1990) – kino režisierius, menininkas. Studijavo sociologiją, dailės istoriją, šiuo metu studijuoja kiną Taline (Baltic Film and Media School). Pernai pristatė trumpametražį filmą „Tylus šauksmas“ („Silence is a Noun“) kino teatre „Pasaka“. Domėjimosi sritys – ne vien tik arthausinis kinas, bet ir prekybos centrų fenomenas (performansai „Max-presionismas“, „24 valandos Maximoje“), taip pat – sovietinis architektūrinis paveldas ir ekskursijos Lazdynuose bei seksualumo Gariūnuose apraiškos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top