Now Reading
Baigėsi pirmasis „Misija Sibiras’13” dalyvių atrankos etapas

Baigėsi pirmasis „Misija Sibiras’13” dalyvių atrankos etapas

Baigėsi pirmasis „Misija Sibiras'13” dalyvių atrankos etapas

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Šiandien baigiasi daugiau nei mėnesį trukęs pirmasis „Misija Sibiras’13” dalyvių atrankos etapas. Projekto organizatoriai džiaugiasi, kad šių metų atranka pasižymi kaip niekad gausiu ypač motyvuotų jaunų žmonių skaičiumi.

Nuo kovo 28 iki gegužės 2 dienos visi norėję tapti 12-osios jaunimo ekspedicijos į lietuvių tremties ir kalinimo vietas dalimi, galėjo pildyti dalyvio atrankos anketą projekto „Misija Sibiras“ internetiniame tinklalapyje www.misijasibiras.lt

„Tradiciškai sulaukėme didžiulio jaunų žmonių susidomėjimo. Džiaugiamės ir aktyviu pasaulio lietuvių jaunimo įsitraukimu. Šių metų atranka išskirtinė itin gausiu kokybiškai užpildytų anketų skaičiumi. Tai reiškia, kad anketas pildantys žmonės į projekto tikslus ima žiūrėti atsakingai, neapsiriboja vien noru išvysti svečią šalį ar tiesiog gerai praleisti laiką. “,– teigia projektą organizuojančio labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

Pasak vieno projekto organizatorių, toks šių metų atrankos išskirtinumas rodo, kad aštuntus metus gyvuojanti iniciatyva sugebėjo tapti tikru pilietiško ir patriotiško jaunimo traukos centru.
„Iš visų gautų anketų išrinkti apie 70 laimingųjų, pateksiančių į antrąjį atrankos etapą, bus itin sudėtinga. Šių metų ekspedicijos užduotis bus ne tik sutvarkyti nuo žemės paviršiaus nykstančias tremtinių kapinaites, tačiau ir vietiniams parodyti, kad lietuviai neužmiršta jiems brangių vietų ir deramai jomis rūpinasi. Tikimės, kad subursime labiausiai motyvuotus žmones, galėsiančius su kaupu išpildyti išsikeltus tikslus“, – sako A.Marcinkus.

Antrojo atrankos etapo, bandomojo žygio dalyviai, bus paskelbti iki gegužės 9 dienos.
Liepos 17-ąją – Pasaulio lietuvių vienybės dieną – šių metų jaunimo ekspedicija išvyks į Rusijos Federacijos Tiumenės sritį. Į vieną seniausių Vakarų Sibiro miestų ir jo apylinkes pokario represijos nubloškė beveik šimtą lietuvių šeimų. Taigos gilumoje ir užžėlusiose laukymėse išlikusias tautiečių kapinaites gamta negrįžtamai gali pasiglemžti jau artimiausiu metu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nuo „Misija Sibiras“ projekto pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė vienuolika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 90 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais. Projekto idėja gimė dar 2005 m. Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos Asamblėjoje priėmus rezoliuciją dėl jaunimo patriotiškumo. Nuo praėjusių metų projektą „Misija Sibiras“ organizuoja labdaros ir paramos fondas „Jauniems“.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top