Sumaišytos S. Saldeco skulptūrų reikšmės (foto)

Laikas.lt
Inga Daukintytė

„Tragiška ir linksma“ – taip savo skulptūras apibūdina vienas perspektyviausių ispanų tapytojų ir skulptorių Samuel Salcedo. 1975 metais gimęs menininkas pasaulyje žinomas dėl drąsa pasižyminčios kūrybos ir gebėjimo į įprastus dalykus pažiūrėti neįprastu kampu.

Jo darbai atspindi pasaulio dvilypumą, kaip liūdnas klounas, priverčiantis kitus juoktis. Nors menininko skulptūros labai realistiškos, jis teigia, kad jos neturi jokio konkretaus žmogiško prototipo. 

Įkvėpimo S. Salcedo semiasi iš daugybės nuotraukų, paimdamas iš jų po mažą dalelę, tad galutinis variantas nėra plagijavimas ar kurio nors kūrinio atspindys, o kuo tikriausias fantazijos vaisius. Pradėdamas darbą, jis niekada nežino, kuo tai baigsis: idėjos kinta darbo eigoje. 

Dėl savo drąsos jis pelnė ne vieno meno mylėtojo simpatijas. Pažvelkite į jo darbus, gal nuo šiandien jūsų gerbiamų skulptorių sąrašas pailgės dar viena pavarde.





















































Inga Daukintytė, menas, skulptorius, skulptura, skulpturos

Naujausi komentarai
I
2013-05-06, 22:21
Įdomiai...
Taip
2013-05-06, 18:20
Smagu, kad šis menininkas vaizduoja žmones ne kūdus kaip sliekai, o tokius, kokie jie yra.
Samanta
2013-05-06, 17:12
Pirmą kartą apie tokį menininką sužinojau, tačiau jo darbai iš ties įdomus bei priverčiantys susimąstyti. ; )
2013-05-06, 17:01
Įdomus menininkas. Nežinojau apie jį nieko. Man būtų labai įdomu sužinoti, kodėl daugumoje savo darbų jis vaizduoja užsimerkusius žmonės, o ne atsimerkusius? Be to, toks menas, manau, suteikia vaikams daug žinių apie mūsų fizionomiją, bet man, asmeniškai, jo kūryba keista.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai