Veido oda - sveikatos atspindys

Laikas.lt

Sveika oda - vidinio ir išorinio žmogaus grožio bei bendros organizmo būklės atspindys. Džiugu mėgautis sveika, elastinga oda, tačiau turbūt visiems teko susidurti su didesnėmis ar mažesnėmis veido odos problemomis.

Apie tinkamą veido odos priežiūrą pasakoja L‘Occitane produktų vadovė Kristina Birgelė.

Normali veido oda, priešingai negu probleminė, nereikalauja didelio dėmesio bei gausybės priežiūros priemonių. Dažniausiai ją tiesiog užtenka rytais ir vakarais nuvalyti kosmetiniu pieneliu. Muilo dažnai naudoti nepatartina, t.y. ne dažniau kaip du kartus per savaitę. Muilas džiovina odą ir gali jai sukelti nepageidaujamų problemų.

Tačiau net ir turint iš pažiūros sveiką odą patartina sistemingai bei atidžiai ją tyrinėti. Odos problemos sukeliančios didelį diskomfortą, gali slėptis net ir po nežymiais pakitimais. Pastebėjus odos negalavimus ignoruoti jų negalima, būtina atrasti tikrąsias šios disfunkcijos priežastis bei nedelsiant jas pašalinti.

Riebi oda


Riebiai odai būtina išskirtinė priežiūra ir itin kruopšti higiena. Sutrikusi riebalinių liaukų veikla išskiria ženkliai daugiau riebalų, nei jų reikia normaliai odos apsaugai, oda greičiau „užsiteršia“. Dažnai tokia oda kamuojama įvairiais spuogeliais, išsiplėtusiomis poromis. Riebios odos savininkėms dažnai dienos bėgyje veido oda pradeda blizgėti. Susidūrus su šiomis problemomis ypač svarbu ryte ir vakare prausti veidą bei valyti makiažą prausikliu. Nešvarumai, dengiantys veidą, bei ne itin kruopščiai nuvalytas makiažas gali pabloginti riebios odos būklę, tai puiki terpė daugintis bakterijoms ir atsirasti uždegiminiams spuogams. Į savaitę bent du kartus rekomenduojama naudoti veido šveitiklį, kuris gerai išvalo užsikimšusias poras, kruopščiai nuvalo riebalų perteklių, nešvarumus bei suaktyvina kraujotaką. Reikia nepamiršti, jog šio tipo odą kamuoja ir hedidratacija. Svarbu ir riebią oda nuolat drėkinti, naudoti lengvos konsistencijos veido odos priemones.

Sausa oda

Sausą odą valyti ir prižiūrėti galima tik išskirtinai jai skirtomis priemonėmis. Tai oda, kuri linkusi į jautrumą, yra plona bei dažniausiai - šviesi. Turint sausą odą atidžiai rinktis reikia tiek elementarias prausimosi priemonėmis, tiek veidui bei visam kūnui skirtus kremus. Renkantis priemones patartina atkreipti dėmesį, kad jose būtų biologiškai aktyvių medžiagų. Prieš nusprendžiant kokias priemones naudoti, pirmiausiai reiktų išbandyti mėginėlį, arba pamėginti vieną odos priežiūros linijos produktą. Tik taip galima sužinoti kas tinka, o kas ne.

Sausos odos priežiūrai tinka kremai, serumai, kurių sudėtyje nėra sintetinių kvapiųjų medžiagų, bei galima rasti eukalipto aliejaus, kuris geriausiai drėkina odą, turi antiseptinių savybių bei teigiamai veikia odos natūralią bakterinę pusiausvyrą. Vasarą drėkinamąsias priemones reikia tepti prieš išeinant į lauką, o žiemą – prieš einant miegoti. Šaltuoju periodu svarbu prieš einant į lauką, odą apsaugoti naudojant maitinamuosius kremus.

„Visoms savo klientėms siekiame pasiūlyti tik išskirtinai jų odai tinkamą produkciją. Tam, kad tai įgyvendintume, prieš perkant produktą pirmiausiai siūlome jį išbandyti nedideliais kiekiais. Tokiu būdu sužinoma ar jis atitinka unikalius odos poreikius“, - pasakoja Kristina Birgelė.
 

grožis, odos priežiūra, veido oda

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai