Kitą savaitę į Vilnių atvyksta dangaus restoranas (foto)

Laikas.lt

Jau pirmadienį į Vilnių atvyksta gurmaniškomis vaišėmis pusšimčio metrų aukštyje garsėjantis dangaus restoranas „Dinner in the Sky“. Lankytojams jis duris atvers antradienį ir svečius Vilniaus Rotušės aikštėje priiminės iki vėlaus šeštadienio vakaro.

Šiais metais be pusryčių, pietų ir vakarienių, „Dinner in the Sky“ siūlo ir šampaną ar kokteilį danguje, taip pat specialų paketą verslo klientams.

„Šiemet pristatome du lietuviams naujus virtuvės šefus, o taip pat ir vieną Lietuvoje dirbantį užsienietį, kurie ne tik vietoje ruoš visus patiekalus, bet ir priešpiečių bei vakarienių metu į dangų kils kartu su svečiais. Tai unikali galimybė neįprastoje aplinkoje paragauti aukščiausio lygio kulinarinių kūrinių ir kartu pabendrauti su jų autoriais“, - sako „Dinner in the Sky“ turą Vilniuje organizuojančios įmonės „Skyworld Service“ vadovas Risto Meigas.

„Michelin“ žvaigždute apdovanoto prancūzų restorano „La Grenouillere“ savininkas ir virtuvės šefas Roland Gauthier žada šio restorano lankytojų ir kulinarijos kritikų įvertintų firminių patiekalų. Užkandžiui „Dinner in the Sky“ svečiai galės ragauti ančių kepenėlių su rabarbarais, pirmajam patiekalui - jūrų velnią su avokadu. Pagrindiniam patiekalui bus patiektas karvelis su kviečių želmenimis, o desertui - „Vacherin“ karvės pieno sūris su „Gariguette“ braškėmis. R.Gauthier kartu su svečiais į dangų kils gegužės 28-29 d.

Gegužės 30 d. restorano svečiai galės vakarieniauti restorano „Telegrafas“, įsikūrusio viešbutyje „Kempinski Hotel Cathedral Square“, virtuvės šefo Ciaran Gantly draugijoje. Jis užkandžiui patieks silkės kapotinį su marinuotais burokėliais, grikių miltų blyneliais ir putpelės kiaušiniu, o pirmajam patiekalui - baltus „Romana“ pomidorų putėsius su smidrų salotomis ir juodos duonos pudra. Vėliau svečiai galės mėgautis lėtai vakuume ruoštos ėriuko mentės ir ant grotelių keptos išpjovos su kauliuku duetu, patiekiamu su šparaginių pupelių kroketais, morkų ir čiobrelių piurė bei medaus ir levandų žiedų užpilu. Desertui šefas pasiūlys braškių, marinuotų brandintame balzamiko acte su rožiniais pipirais, patiekiamų su pistacijų morengais ir rabarbarų puta.

Dvi paskutines dangaus restorano viešnagės dienas virtuvėje karaliaus vienas perspektyviausių Baltijos šalių virtuvės šefų – estas Mihkel Heinmets, šiuo metu vadovaujantis Rygos restorano „Degustare“ ir Talino „Wiegands“ virtuvėms. Jo svečiai bus vaišinami ėrienos kapotiniu su putpelės kiaušiniu, trumų majonezu ir ikrais; šiaurietiška lašiša su burokėliais ir svogūnų marmeladu; 

57°C temperatūroje gaminta anties krūtinėle su šviežiais žalumynais, grybais ir vištienos užpilu; bei šveicarišku morengu su uogomis ir moliūgu – desertui.

Prie visų patiekalų bus pateikiamas priderintas G.H. MUMM šampanas, „Jacob‘s Creek“ vynas ir „Martell“ konjakas.

„Dinner in the Sky“ virtuvės šefai neignoruos ir vegetarų – tačiau, kad būtų patiekti jiems tinkami patiekalai, apie tai reikėtų informuoti rezervuojat bilietus.

Dangaus restorano turo organizatoriai nortiems išbandyti šią originalią pramogą, rekomenduoja į dangų nesidairyti ir nelaukti paskutinės minutės. „Lietus mūsų negąsdina, nes restoranas turi stogą, o svečiams, esant poreikiui, išdaliname apsiaustus nuo lietaus ar sušilti padedančius apklotus. Tuo tarpu laisvų vietų, ypač populiariausiu laiku, sparčiai mažėja“, - sako R.Meigas.

Pasak jo, pernai ne vienas „Dinner in the Sky“ svečias lankėsi čia norėdamas įveikti aukščio baimę, ir beveik visiems tai padaryti pavyko – anksčiau laiko nusileisti žemėn pageidavo tik viena lankytoja. Amerikietiško ekonomikos žurnalo „Forbes“ į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką įtrauktas restoranas „Dinner in the Sky“ atitinka aukščiausius saugumo reikalavimus: visa jo techninė įranga yra suprojektuota remiantis vokišku DIN 4112 standartu ir yra gavusi saugumo patvirtinimus iš itin griežtus reikalavimus taikančių šalių - JAV, Kanados, Australijos, P.Afrikos. Šią unikalią pramogą išbandė net Monako princas Albertas bei Švedijos princas Karlas Filipas.

Užsisakyti vietas galima interneto svetainėje Dinnerinthesky.lt/bron Informacija teikiama [email protected]

Dangaus restoranas, Dinner in the Sky, gurmanai, gurmaniškas maistas, maistas, restoranai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai