„Penktadienio DJ“: Inga Norke, Victoras Diavara ir jų klausomiausias dešimtukas

Laikas.lt
Dovilė Raustytė

Šio „Penktadienio DJ“ pultą patikėjome bendražygiams organizuojant vienus geriausių koncertų Vilniuje – Ingai Norkei ir Victorui Diawarai. Dj duetas, rinkdamas klausomiausias dainas iš savo fonotekos, ilgai neužtruko. Jau kitą savaitgalį mūsų ausis trims naktims pagrobsiantis „Loftas Fest“ jiems pasufleravo dešimtuką, kurį paklausę labai greitai susiplanuosite kitos savaitės laisvadienius, jei, žinoma, dar to nepadarėte.

„Sudėliojome grojaraštį iš to, ką daugiausiai klausome pastaruosius mėnesius – tai „Loftas Fest“ svečiai, jau tapę beveik geriausiais draugais, nes apie juos žinome viską, net kiek kartų norės valgyti per dieną ir keliese miegoti kambary“, - sako Inga, O Victoras pradeda groti.

FM Belfast – I Don’t Want To Go To Sleep Either

Kai groja ši kompanija, iš pirmų lūpų girdėjome – „people go nuts“ (ne riešutus valgo tai tikrai!). Ši islandų daina – tik pirmas žingsnis link to, turint omeny, kad jie yra net kelnes nusimovę ant scenos! Dar labai juokingas momentas klipe – Pete Doherty sušmėžavimas, whač??!!

Toro Y Moi – Say That

Amerikietis Chazas Bundickas išleido vojažinį albumą. Vojažinį, nes važiuojant automobiliu klausosi taip minkštai kaip nuo šaukšto tįstanti karamelė. „Say That“ – ypatingai.



Kelis – Jerk Ribs


Vee festivalio neramiausiai laukiamiausia. Gi karalienė ji! Amerikietė Kelis keičia plunksnas ir mūsų ausyse skamba dabar visai kitaip, šiek tiek apsiraminus, bet kaip visada labai melodinga ir labai viliojančiu balsu. Norkei netgi kažkuo priminė „Little Dragon“, jei šie užvalgytų lollipop’ų



Mum feat. Kylie Minogue


Jie padėjo jai atrasti taurų skambesį. Jie yra genijai iš Islandijos, kuriuos kiekvienas melomanas žino, o štai ar jau girdėjo naujausią jų gabalą su australų katyte, abejojame, tad rekomenduojame.



Chinawoman – Party Girl


Mums pati kinųmoteris sakė, kad šią dainą sukūrė įkvėpta kitos moters, kuri visą savo gyvenimą norėjo išmokti tūsintis ir būdama keturiasdešimties metų pirmą kartą paragavo narkotikų. Ją pramušė. Daina apie tą moterį.



ThePetebox – V.O.D.K.A


Šis bernas – tai konkretus Norkės favoritas. Jis moka daug ir yra be galo talentingas. LOFTAS FEST jis gros trečiąją festivalio dieną, sekmadienį. Spėkit, į ką kreiptis, jei norėsi nusifotografuoti ar pasakyti Pete komplimentą?



Miss Kittin – Bassline


Dar viena šviežiena šiame grojaraštyje. Miss Kittin prieš porą savaičių išleido savo albumą, o šita daina netgi be viso konteksto nusipelno plojimų. Ta įkyri dainos nuotaika, naglos lūpos ir tuščiavidurės kojos klipe – patiko iškart.



Tale Of Us remiksuoja WhoMadeWho 


Grimztam į rimtą elektroniką. Ugnė Skonsmanaitė mus supažindino su jais ir prisiekė, kad jie yra naujieji diskotekų princai. Du italiukai – žavūs, gabūs, drąsus – keičia elektroninės muzikos taisykles. Linguojame išvien su Ugne.



Redinho – Edge Off


Su Redinho mus supažindino Vaiperis Despotinas. Jis ir pakvietė šį „Ableton“ meistrą maestro į LOFTAS FEST. Redinho daftpankiškais garsais pats ir dainuoja, beje. 



The Deadstock 33s – Swans


Po šiuo keistu slapyvardžiu slepiasi Justin Robertson – žinomas britų prodiuseris, be kurio nepasirašytų elektroninės muzikos istorija. Gabalas „Swans“ mus sužavėjo savo baleariniais lengvais ritmais, šiek tiek clash’o ir nu disco ant viršaus. Beje, The Deadstockas klausia – ar žinojote, kad gulbės vieninteliai paukščiai, kurie turi penį?

dešimtukas, inga norke, Loftas Fest, lofto festivalis, Penktadienio DJ, victoras diawara

Naujausi komentarai
og
2013-05-25, 18:53
nice!
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai