Sekmadienio receptas - saldžiarūgščiai svajonių blyneliai pusryčiams

Laikas.lt

Nuo šiol kiekvieną sekmadienį pradėsime drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme receptą „Saldžiarūgščiai svajonių blyneliai pusryčiams“.

Trukmė: 30 min.

Porcijos:
3

Reikia:

  • apie 170 g miltų,
  • 2 vid. kiaušinių,
  • 250 ml šviežio pieno,
  • 4–5 v. š. cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 1–2 šaukštų riešutų aliejaus,
  • 5 šaukštų šviežių (ar šaldytų) spanguolių,
  • klevų sirupo (arba cukraus pudros).

1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, padarykite juose skylutę, į kurią įmuškite du kiaušinius, įpilkite pieno ir išmaišykite.

2. Įmaišykite cukrų, šlakelį aliejaus. Įmaišykite 4 šaukštus (vieną pasilikite papuošimui) spanguolių. Įkaitinkite keptuvę (be riebalų).

3. Įkaitusioje keptuvėje (ant silpnesnės ugnies, nes blyneliai gali greitai prisvilti, kai kepate be riebalų) semkite šaukštu tešlą ir pilkite palikdami tarpelius tarp blynelių. Kepkite iš vienos pusės, kol kraštai nebebus skysti, tada dviem šakutėm apverskite blynelius ir apkepinkite kitą pusę.

4. Patiekite šiltus apibarstę likusiom spanguolėm (nebūtina) ir cukraus pudra arba klevų sirupu (saldumo reikės, nes šviežios spanguolės bus rūgščios). Skanaus!



blynų receptai pusryčių receptai, receptai, sekmadienio receptas, tasty art

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai