Now Reading
„Cezario grupė“ pristato aštuntojo sezono spektaklius

„Cezario grupė“ pristato aštuntojo sezono spektaklius

„Cezario grupė“ pristato aštuntojo sezono spektaklius

Jau pradėti platinti bilietai į premjerinį „cezario grupės“ spektaklį „Nutolę toliai“ pagal Pauliaus Širvio poeziją (rež. Cezaris Graužinis). Šia premjera, kuri įvyks Vilniuje, Menų spaustuvėje, rugsėjo 3 ir 5 d.,trupė pradės savo aštuntąjį teatrinį sezoną.

Su naujuoju spektakliu „cezario grupė“ jau spėjo supažindinti Palangos publiką ir Druskininkų teatro festivalio gerbėjus. 

Liepos – rugpjūčio mėnesiais Palangoje bei Nidoje taip pat buvo rodomi anksčiau sukurti grupės spektakliai „Arabiška naktis“ bei „Drąsi šalis“. Nuo rugsėjo pradžios trupė kviečia panirti į P. Širvio pasaulį ir nepamiršti, o gal naujomis spalvomis išvysti ir kitus grupės vaidinimus. 
 
Spektaklis „Viskas arba nieko“ šią vasarą dalyvavo šiuolaikinės dramaturgijos bienalėje „New Plays from Europe“ Vokietijoje. Šiame festivalyje „cezario grupė“ atstovavo Lietuvai po keturiolikos metų pertraukos. Iki tol jame yra dalyvavę Eimuntas Nekrošius (1992 m. su spektakliu „Kvadratas“) ir Rimas Tuminas (1996 m. su spektakliu „Nusišypsok mums, Viešpatie“). Pasak režisieriaus C. Graužinio, spektakliu „Viskas arba nieko“ siekiama, „kad jį žiūrintis žmogus trumpam iškristų iš konteksto, kad pailsėtų nuo suvokimo inercijos. Kitaip tariant, kad jam “nuneštų stogą”. Į spektaklį ateina vis daugiau jaunų žmonių, pasirengusių tai patirti“. 
 
Spektaklis „Pasikėsinimai™“ pastatytas pagal vieną originaliausių šiuolaikinio dramaturgo Martin‘o Crimp‘o  pjesę „Pasikėsinimai į ją“. Spektaklis vertinamas už „lietuvių scenoje nebandytą sceninę kino estetiką. Tai tarsi nespalvota dokumentiškai vaidybinė juosta…“ (7 meno dienos).
 
Vienas populiariausių grupės spektaklių „Drąsi šalis (Lietuvos diena)“ su humoru pasakoja apie lietuvišką tapatybę ir gyvenimo džiaugsmą. 
 
Taip pat „cezario grupė“ toliau vaidins spektakliuose „Užsispyrėlės tramdymas“, „Arabiška naktis“ ir „Bučiuoju, Oskaras“, esančiuose kitų teatrų repertuaruose.
 
Visgi daugiausia trupės pastangų pareikalaus spektaklis „Nutolę toliai“. Po premjeros Vilniuje spektaklis keliaus po Lietuvą – aplankys Kauną, Klaipėdą, Rokiškį, Kelmę ir kitus miestus. 
 
Trupė laikosi atvirumo principo ir kviečia kiekvieną žiūrovą pasidalinti įspūdžiais po spektaklio ar parašyti laišką. 
 
„Cezario grupės“ spektakliai bus rodomi Vilniuje Menų spaustuvėje, Kauno dramos teatre, Klaipėdos „Švyturio menų doke“ ir kituose miestuose. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top