Ar patikėsite T. Eckerto daromais stebuklais iš medžio? (foto)

Laikas.lt
Inga Daukintytė

Ne viskas yra auksas, kas auksu žiba. Arba ne viskas taip lengva, kaip atrodo. Tai galima pasakyti apie skulptoriaus Tomo Eckerto darbus. Iš pirmo žvilgsnio tai tik kasdienės buities daiktai, pridengti skraiste, suteikiančia jiems lengvumo, paslaptingumo, nepaaiškinamo grakštumo. Tačiau pažiūrėjus iš arčiau, supranti, kad visa tai yra pagaminta iš medžio. Net ir pati skraistė.

Vaikystėje patirtas netikrumo jausmas, pasąmonės susidaryta iliuzija, dabar yra pagrindinis skulptoriaus įkvėpimo šaltinis. Jis patiria tikrą malonumą viską slėpdamas ir maskuodamas. Pasak jo, skraistės, kurios tradiciškai buvo naudojamos bažnytiniuose ritualuose, daiktams gali suteikti paslaptingą šventumą, neapibrėžtumą. 


Kuriant T. Eckertui svarbiausia, kad viskas būtų realistiška ir tik ta vienintelė skraistė sukeltų mistiškumo, puošnumo įvaizdį. Menininkas dievina savo darbą, prisilietimą prie medžio ir daro tai visai ne dėl to, kad kitiems būtų gražu. Svarbiausia, kad jam pačiam tai teikia neapsakomą malonumą.











mediena, medis, menas, sklptūra

Naujausi komentarai
shane
2013-06-07, 15:02
O kaži, jis žmonėms medinių pižamų nedrožia? :))
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai