Now Reading
Sekmadienio receptas – liesas braškinis varškės apkepas

Sekmadienio receptas – liesas braškinis varškės apkepas

Sekmadienio receptas - liesas braškinis varškės apkepas

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme receptą savo ir artimųjų figūromis besirūpinančiomis smagurėms „Liesas braškinis varškės apkepas“.

Trukmė: 40-45 min.

Porcijos: 6

Reikia:

  • 270 g liesos varškės,
  • 2 kiaušinių baltymų (trynių neprireiks),
  • 1/4 puodelio mažai saldinto braškių džemo,
  • 1 v. š. vaisių arba grūdų/riešutų aliejaus,
  • 2 šaukštų su kaupu rudojo cukraus,
  • saujelės aguonų,
  • žiupsnelio cinamono,
  • 1/2 puodelio šilto vandens,
  • 1 a. š. valgomosios sodos,
  • 1 puodelio ekologiškų miltų,
  • 2 v. š. kukurūzų krakmolo.

1. Varškę sukrėskite į dubenį, išsukite, įmuškite baltymus, trynius galite išmesti arba panaudoti kitur. Išsukite ir įdėkite cinamono, cukraus, aguonų, maišydami sudėkite ir džemą. Gautą masę gerai išmaišykite, tada įpilkite šaukštą aliejaus.

2. O tuomet po truputį, ne iš karto, kad būtų patogiau maišyti – pilkite šiltą virintą vandenį. Atsargiai išmaišykite ir įberkite šaukštelį valgomosios sodos. O tada įmaišykite nepilną puodelį miltų. Ir krakmolą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Į įkaitintą orkaitę dėkite apkepą ir kepkite maždaug 30 minučių. Electrolx Inspiro vartotojai, jums tereikės pasirinkti Apkepas rėžimą (funkcija antra iš dešinės), tada rodykle važiuoti žemyn. Valgyti galima ir šiltą, bet atvėsusį – geriau. Pagardinti šaunu uogomis, kad ir šaldytomis.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top