Now Reading
Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kiek užtrunka atsikratyti spuogų?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kiek užtrunka atsikratyti spuogų?

Individualūs natūralios kosmetikos specialistės patarimai. Kiek užtrunka atsikratyti spuogų?

Laikas.lt

Pristatome UAB „Kvapų namai“ gamybos vadovę, natūralios kosmetikos specialistę Rūtą Daunoravičienę, kuri patars jums kaip prižiūrėti veido odą, kokią kosmetiką geriausiai rinktis individualiais atvejais, plačiau papasakos apie odos priežiūrą natūraliomis priemonėmis ir t. t.

Laba diena, noriu pasiteirauti, kiek laiko reikia vartoti jūsų rekomenduojamas priemones nuo spuogų, (hidroliatus ir tamanų aliejų), kad būtų pasiektas teigiamas efektas. Po kiek laiko reiktėtų kažką keisti?
Esu bandžiusi ekologišką kosmetiką, deja, neprisitaikiau sau tinkamų priemonių – spuogai vis tiek formuodavosi, tokie gana dideli ir giluminiai. Ekologiškas kosmetikos priemones naudojau 1,5 metų.

Dovilė

Dovile,

Joks gydytojas ar kosmetologas negali pasakyti, kiek užtruks spuogų gydymas. Kiekvieno žmogaus oda yra unikali savo mikrobiomo, t.y. ant odos natūraliai tarpstančių mikrobų, nuo kurių didele dalimi priklauso odos atsparumas ir imunitetas, sandaros. Kiekvieno žmogaus mikrobiomas savaip reaguoja į naudojamą kosmetiką, odos priežiūros veiksmus.

Be to, spuogai nėra tik paviršinė problema, – tą dažnai lemia ne viena organizmo problema, ir ne taip jau lengva ją identifikuoti: milžiniškos įtakos turi netaisyklinga ar netinkama mityba, žalingi įpročiai, psichologinė įtampa, dėl šių veiksnių sutrikęs imunitetas, hormonų pusiausvyra, bendra sveikatos būklė. Kartais žmonėms sunku įsivaizduoti sąryšį tarp odos sveikatos ir nervų sistemos bei organizmo būklės, tačiau sąsajos yra akivaizdžios, tai – faktas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Išmėginkite žaliavalgystę, atsikratykite žalingų įpročių, jei tokių turite. Stebėkite savo nuotaikas ir pabandykite identifikuoti įtampos šaltinius – gal ilgainiui pavyks tos įtampos išvengti ar sąmoningai atsikratyti. Tuomet jau imkites kosmetikos – jei dabartinė jūsų kosmetika nė trupučio nepagerino odos būklės per kelis mėnesius, keiskite ją. Kosmetikoje didžiausią reikšmę veiksmingumui turi ne tai, ar ji sertifikuota, ar ne. Svarbiausia – žaliavų kokybė ir sudėtis. Jei žaliavos ne tik natūralios, bet ir kokybiškos, o sudėtyje nėra stiprių antimikrobinių medžiagų ar poras kemšančių bei odos atsinaujinimą trikdančių medžiagų (vaškų, pudros, mineralinės alyvos, emulsiklių, rafinuotų aliejų), tuomet spuogų atsiradimo tikimybė sumažėja.


Natūralios kosmetikos specialistė Rūta Daunoravičienė jūsų klausimų laukia el. p. [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top