Now Reading
Lietuvos teatro sąjunga kviečia jaunuosius scenos menininkus dalyvauti konkursuose

Lietuvos teatro sąjunga kviečia jaunuosius scenos menininkus dalyvauti konkursuose

Lietuvos teatro sąjunga kviečia jaunuosius scenos menininkus dalyvauti konkursuose

Laikas.lt

Lietuvos teatro sąjunga vasaros pradžioje paskelbė net du konkursus, kurie kaip tikimąsi taps viena iš kasmetinių veiklų, skirtų jaunųjų scenos menininkų kūrybos skatinimui. 2013 metų rudens sezonas kaip ir praėjusiais metais turėtų pasibaigti „Aktorių duetų konkursu“ ir „Jaunojo režisieriaus eksperimentu“.

Eksperimentas su Dostojevskiu

Iki liepos 1 d. režisieriai dar gali suskubti ir pateikti paraišką „Jaunojo režisieriaus eksperimentui“. Eksperimento užduotis – pristatyti scenos meno kūrinį netradicinėje Teatro sąjungos erdvėje. Nestokojantys vaizduotės, ambicijų, laiko ir valios jaunieji scenos menininkai galės įgyvendinti skirtingų žanrų – teatro, šokio, muzikos spektaklių, performanso projektus.

Praėjusiais metais konkursą laimėjo dabar jau OKT, LNDT ir kituose šalies teatruose spektaklius pastatęs Paulius Ignatavičius. Jo idėją sukurti spektaklį vaikams pagal F. Dostojevskio kūrybą sužavėjo ir Vilniaus mažojo teatro vadovę Gretą Choliną. Po Lietuvos teatro sąjungoje įvykusio eskizo, spektaklis „Dostojevskis vaikams“ savo vietą rado šio teatro repertuare.

„Mane domina rimtoji literatūra, kurioje paliečiamos aštrios, filosofinės temos, – prieš spektaklio premjerą kalbėjo režisierius, – Fiodoras Dostojevskis pasitikėjo vaikais, jis tikėjo, kad jie pajėgūs suprasti sudėtingus jo kūrinius“.

Pasak sąjungos vadovo Ramučio Rimeikio, tik baigusiems studijas režisieriams labai sunku pristatyti save ir savo darbus platesnei, nei akademinei, auditorijai. Dauguma iš jų dirba ne tik neturtėdami finansinių išteklių, bet ir patalpų. Konkursas jiems suteikia garantiją, kad jų, kad ir eksperimentiniam darbui bus suteiktos pilnavertės sąlygos.

Aktorių konkursas – galimybė pasirodyti

Vėl skelbiamas Lietuvos teatro sąjungoje po daugiau nei 20 metų atgimęs aktorių duetų konkursas. Praėjusiais metais jis buvo sėkmingas aktorių ansamblio „Degam“ aktorėms Virginijai Kuklytei ir Indrei Mickevičiūtei. Jos tapo šio konkurso laureatėmis. Scenoje pristačiusios ištrauką iš autobiografinio spektaklio „Tetos“, merginos buvo įvertintos pirmąją vietą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

I.Mickevičiūtės nuomone, tokie konkursai – tai galimybė jaunam aktoriui pasirodyt. „Visą dieną prieš pasirodymą, kažkoks baimės kirminas viduj raitėsi, atrodo kodėl, juk vaidini spektakliuose, pasirodai, bet tas žodis konkursas nuteikia kažkaip kitaip, turi per 20 min. parodyt tai, kas geriausia. Tai savotiškai  ugdo aktorių. Norėtųsi, kad jų vis daugėtų, daugėtų, daugėtų“, – kalbėjo aktorė.

„Aktorių duetų konkurso“ tikslas – skatinti jaunųjų dramos aktorių profesinį aktyvumą, tobulėjimą, pripažinimą. Konkursas suteikia galimybę jaunos kartos aktoriams sulaukti ne tik scenos meno profesionalų, bet ir publikos įvertinimų. Jame gali dalyvauti jaunieji profesionalai iki 30 metų. Visi norintys dalyvauti dar turi laiko iki spalio 7 d. – būtent tada pasibaigs registracija į naujai atgimusią programą.

Daugiau informacijos apie konkursus: www.teatrosajunga.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top