Liepą „Ryšių kiemelyje 837“ tilps džiazas, šokiai, bardai, didžėjai, lėlės, turgus ir vaišės

Laikas.lt

Vasarą yra ką veikti ir reikia kažką veikti kasdien. Tuo užtikrinti „Ryšių kiemelio 837“ sustygavo antrojo vasaros mėnesio įvykių kalendorių, kuriame pirmadieniai skirti džiazui, antradieniai – elektronikai, trečiadieniai – šokiams... Ir kiekviena savaitės diena nusipelno atskiro pristatymo!

Net penkiskart liepą kiemelyje spės suskambėti pirmadieninis džiazas. Cikle „Jazzlong“ šį mėnesį lankysis projektai „Kaf Kaf“, „Leonardas Pilkauskas project“, „Bazarai Jazz Train“, „Dubenėlis“ su ką tik čia koncertavusios grupės „Ministry of Echology“ vokaliste Elena Neniškyte ir „Alice Way“.

Dar kartą džiazo mėgėjai į „Ryšių kiemelį 837“ bursis liepos 26-ąją, penktadienį. Nemokamoje „Pure Jazz“ renginių serijoje šįkart lankysis lietuviams pažįstamo iš projekto „Gurzuf“ baltarusių akordeonisto Yegoro Zabelovo trio.

Kauniečiai šokių mėgėjai jau įsiminė, kad trečiadieniais bendraminčių ir partnerių galima rasti „Ryšių kiemelyje 837“. Liepos 10-ąją vyks Lotynų Amerikos vakaras su „Šokių akademija“. Gatvės šokių kultūrą liepos 17-ąją pristatys „In Beat“, o liepos 24-ąją kiemelyje šurmuliuos spalvingieji lindyhoperiai iš „Šokis.lt“. 

Ketvirtadienis – gyvų koncertų diena. „Jack Daniel’s Studio No. 7“ kauniečiams liepos 4-ąją padovanos jaunų ir energingų Marko Palubenkos ir „ba.“ Koncertus, o su ne mažiau įdomia programa grįš liepos 18-ąją. Liepos 11-ąją kauniečių pamėgtoje renginių serijoje „Volfas Engelman Gyvai“ viešės nuotaikingieji „Saulės kliošas“.

Liepos 25-ąją „Ryšių kiemelyje 837“ tęsis birželį atidarytas 7-asis dainuojamosios poezijos festivalis „Senamiesčio žiogas“. Šįkart vieno didžiausių ir svarbiausių šio žanro renginių svečiai – Vytautas V. Lansbergis ir Ramunė Landsbergienė, grupė „Kamanių šilelis“, Darius Žvirbilis (Atika) su Michailu Denisenko ir Kostu Radilinsku ir kt. .

„Savaitgaliniai“ didžėjai ir jų draugai „Ryšių kiemelyje 837“ pasimatymus skiria ir antradieniais. Liepos 9-ąją festivaliui „Jammin“ ruošis hiphopo gerbėjai. Liepos 16-ąją kasmėnesinio vizito į Kauną atvyks sostinės techno dama Anna Hanna, kaip visuomet, į ciklo „High Heels“ renginį pasikviesianti ypatingą kolegę. 

Grandiozinį trečiąjį serijos „Kontaktas“ vakarą liepos 6-ąją, šeštadienį surengs kauniečių DJ komanda „Partyzanai“, šeštadienį priimsiantys svečią iš Vokietijos Dirk Leyers. Ketvirtasis „Kontaktas“ vyks liepos 20-ąją su Mark Anthon ir Calli.

Jau minėtieji „Detroit.lt“ kiemelyje ir po Ryšių istorijos muziejaus stogu lankysis ir liepos 12-ąją, penktadienį kuomet jau surepetuotą gimtadienį ir atšvęs. Liepos 13-ąją ir liepos 27-ąją – ištikimų kiemelio gyventojų „K.U.B. Collective“ vakaras „Debesis nr. 9“. Liepos 19-ąją Kauno klubinėtojams jau gerai pažįstamu šaukiniu „Alio, Kaunas!“ judėti kvies didžėjai Pagalve, Loranas Vaitkus ir „Minimal.lt“ šeimos atstovai.

Kiekvieną šeštadienį prekiautojus ir smalsautojus kviečia blusturgis „Bazaras su Kovaldu“. Sekmadieniais mažiausių kiemelio lankytojų laukia „Nykštuko lėlių teatras“. Liepą vaikai išvys šiuos spektaklius: „Mergaitė ir vilkas“ (liepos 7 d.), „Pagrandukas“ (liepos 14 d.) ir „Kiaus, miaus ir tetulė“ (liepos 28 d.). 

koncertai Kaune, renginiai Kaune, Ryšių kiemelis 837

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai