Now Reading
„Samsung Galaxy S4“ vasaros reporterės Gabijos įspūdžiai iš tarptautinės šiuolaikinio meno mugės (foto)

„Samsung Galaxy S4“ vasaros reporterės Gabijos įspūdžiai iš tarptautinės šiuolaikinio meno mugės (foto)

„Samsung Galaxy S4“ vasaros reporterės Gabijos įspūdžiai iš tarptautinės šiuolaikinio meno mugės (foto)

Laikas.lt

Šį savaitgalį lankiausi jau ketvirtus metus vykstančioje tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje – „ArtVilnius`13“. Nors visada mėgau lankytis šiuolaikinio meno parodose, galerijose, nelaikau savęs didžia meno fanatike, o ir šioje parodoje lankiausi pirmą kartą, tad ėjau be jokių didesnių lūkesčių ar išankstinio nusistatymo.

Žmonių prie bilietų kasos nebuvo labai daug – kas visai nudžiugino, nes nėra nieko blogiau nei stebėti meno kūrinius per jūrą kitų lankytojų. Vos tik įėjau į ,,Litexpo“ teritoriją, nežinia iš kur, bet prasiveržė ta užslėpta meno kritikės gyslelė, tad jos vedama ir pradėjau ieškoti ryšio tarp savęs ir viso to šiuolaikinio meno.

Atmosfera parodoje mane labai maloniai nustebino: visi lankytojai aplinkui fotografavo, filmavo, pozavo, šypsojosi, stebėjosi ar kūrė paveikslų interpretacijas. O aš tuo metu supratau, jog „Samsung Galaxy S4“ gali būti ne tik festivalininkas, bet ir puikus šiuolaikinio meno galerijų vaikštinėtojo kompanionas!

Iš tiesų parodoje pamačiau labai daug įdomių, originalių meno kūrinių, kai kurie atrodė tikrai ,,crazy“, kiti – mažiau ,,crazy“ ir labiau minimalistiniai, o kai kurių iki galo ir nesupratau. Visgi, apžvelgus begalę paveikslų, skulptūrų, instaliacijų, sudalyvavus sovietinių romantikų fotosesijoje, pavyko išskirti net kelis mano labai griežtai ir kritiškai akiai užkliuvusius favoritus! 

„Samsung Galaxy S4“ reporterės Gabijos TOP 3:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Pirmoje vietoje – Rimo Sakalausko video instaliacija „Elektrinės šviesos evoliucija“. Šitą instaliaciją peržiūrėjau gal penkis kartus: muzika, šviesos ir apgalvota jų kaita – labai įtraukia ir palieka tikrai dideli efektą.
  • Antroje vietoje – Raimondos Sereikaitės ,,Trimitas“. Gražios spalvos, daug gėlių, labai vasariškas ir daug pozityvo keliantis kūrinys! Didelį įspūdį daro ir milžiniškas jo dydis!
  • Trečiąją vietą dalinasi dekoracijos iš šiaudelių ir paveikslas, kuriame vaizduojama princesė atradusi savo Jėzų. Įdomi mintis, daug laisvės interpretacijoms.

Apibendrinus – idėjų šiuolaikinio meno kūrybai pasisemta, siela atgaivinta, meno kritikės amplua – pasotintas, o „Samsung Galaxy S4“ – ne tik padėjo puikiai perteikti vaizdą, bet ir pasidalinti juo su visais!

Nuoširdžiai Jūsų – „Samsung Galaxy S4“ vasaros reporterė Gabija


Daugiau apie projektą „Samsung Galaxy S4“ vasaros reporteris“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top