Now Reading
Tatuiruotės: gražu ar pavojinga?

Tatuiruotės: gražu ar pavojinga?

Tatuiruotės: gražu ar pavojinga?

Nusprendėte pasidaryti tatuiruotę? Prieš įžengdami į saloną, pasverkite šios procedūros privalumus ir trūkumus.

Iki šiol prisimename stereotipą, bylojusį, jog tatuiruotės yra nusikaltėlių ar jūreivių skiriamasis ženklas. Kūno žymėjimas piešiniais ar užrašais turi labai ilgą istoriją – nuo seno taip buvo ženklinama socialinė padėtis, religiniai įsitikinimai bei netgi karališka prigimtis. Tačiau šiandien įvairių užrašų ar piešinių ant kūno užsigeidžia patys įvairiausi žmonės dėl daug paprastesnių priežasčių.

Trumpai apžvelkime, ką svarbu žinoti apie teigiamas bei neigiamas tatuiravimosi puses ir ką paprastai pabrėžia šio reiškinio priešininkai bei šalininkai.

Tatuiruotei – ne!

Jos lengvai neatsikratysite. Gerai apgalvokite savo pasirinkimą: tatuiruotės pašalinimas yra itin brangus, varginantis ir dažnai palieka randus. Ištatuiruotas mylimo žmogaus vardas neteks prasmės jei išsiskirsite, o drastiškas piešinys atviroje kūno vietoje gali pakenkti pokalbyje su potencialiu darbdaviu. Negalite nuspėti ir to, kaip keisis Jūsų požiūris į tatuiruotę praėjus daugeliui metų.

Pavojus sveikatai. Adatėlės, kuriomis piešiama tatuiruotė, privalo būti sterilios, o tatuiruotojai – laikytis griežtų standartų, kadangi egzistuoja rizika užsikrėsti ne tik paprastomis bakterinėmis infekcijomis, bet ir AIDS arba hepatitu. Negana to, jei tinkamai nesirūpinsite naująja tatuiruote, užsikrėsti infekcija galite ir vėliau.

Skausmas. Ši procedūra gali būti skausminga. Jei visgi pasiryžote darytis tatuiruotę, gerai apgalvokite, kokioje kūno vietoje ji bus. Jautresnės kūno dalys, tokios kaip speneliai arba lytiniai organai, nėra tinkamiausios dėl galimų komplikacijų. Skausmingiausios vietos yra tos, kuriose daugiausia nervų, pavyzdžiui, pažastys. Jei panorėsite tatuiruotę pašalinti, skaudės dar labiau nei įprasta.

Gali keistis laikui bėgant. Priklausomai nuo pasirinktos kūno vietos, tatuiruotė gali nublukti arba pakeisti savo formą. Pavyzdžiui, ilgai būnant saulėje, tatuiruotė viršutinėje plaštakos dalyje ims lietis ir blukti, tatuiruotė ant moters pilvo išsikreips po nėštumo ir t. t. Oda sensta kaip ir Jūs, todėl, nepaisant visko, tatuiruotė po daugelio metų atrodys kitaip nei jaunystėje. Laikas yra pagrindinis tatuiruotės priešininkas.

Kaina. Tatuiruotė nėra pigi, tačiau tų, kurie tikrai jos nori, šis argumentas neatbaido. Visgi, verta atsižvelgti į tai, kad ne vienam, pabandžiusiam pirmą kartą, norisi tatuiruotis vėl ir vėl. Kai kurie priešininkai užsimena net apie priklausomybę nuo tatuiruočių, kiti kalba apie norą priklausyti tatuiruotųjų bendruomenei. Šiaip ar taip, turėkite omenyje, kad visam tam teks pakloti nemenkus pinigus.

Tatuiruotei – taip!

Galimybė išreikšti save. Tatuiruotė leidžia išsiskirti minioje. Jūsų pasirinktas piešinys, jo dydis ir vieta akimirksniu pasako kitiems, koks žmogus esate. Tačiau rinkitės kruopščiai ir jokiu būdu nesivaikykite madų – atminkite, tatuiruotė daroma visam gyvenimui. Apdairu rinktis tatuiruotę, kurią paprasta paslėpti (po rūbais ar plaukais).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tatuiruotės puošia. Daugeliui piešiniai ant kūno atrodo patrauklūs, gražūs ar net seksualūs, tatuiravimasis yra laikomas menu. Todėl verta kreipti didelį dėmesį į piešinio estetiškumą, grožį – ne paslaptis, kad išvaizda patraukia pirmiausia, tad tatuiruotė gali padėti ieškant merginos ar vaikino.

Tai šiuolaikiška. Ne vienam tatuiruotė yra būdas parodyti, kad jo nevaržo kompleksai – paprastai su tatuiruotėmis siejamas maištingumas, naujovėms atviras būdas. Galbūt kažką tuo supykdysite, o kažką sudominsite – aišku tik tai, kad neliksite nepastebėti.

Amžinam atminimui. Dažnai tokiu būdu įamžinamos svarbios gyvenimo akimirkos – gimęs vaikas, artimojo netektis. Tokios tatuiruotės yra asmeniškos ir turėtų likti brangios Jums visą gyvenimą, todėl susitelkite ties praeitimi, o ne ateitimi: su dabartiniu mylimuoju galite ir išsiskirti.

Jei vis dar dvejojate, galite pasirinkti ir tarpinį variantą – pasidaryti laikiną tatuiruotę, kuri nusiplaus po keleto dienų. Pajutę, ką reiškia turėti tatuiruotę ant kūno, geriau suvoksite, ar tikrai ji Jums reikalinga, suprasite, ar ji netrukdo kasdieniame gyvenime. Tuomet, apsvarstę visus privalumus ir trūkumus, nuspręsite, ar verta keliauti į tatuiruočių saloną.

Parengė Martynas Gedvila

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top