Uogienę išsivirti gali kiekvienas: visas baimes padės įveikti Beatos uogienių virimo pamoka

Laikas.lt

Populiarių Lietuvoje kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson ragina visus kuo greičiau lėkti į turgų ar sodą ir prisipirkus ar prisiraškius uogų virti uogienes.

Tiems, kas tai darys pirmą kartą, visas baimes padės įveikti Beatos video pamoka. Na o jau patyrę uogienių virėjai čia ras naudingų patarimų ir naujų receptų.

Beata: „Ką norite, tą sakykite, bet naminės uogienės reikia. Ir kai aš praėjusią savaitę išsiviriau puodą savo uogienės, tai mano laimės barometras taip šovė į viršų, kad net sunku apsakyti... Nes uogienė – tai mamiškas švelnumas ir naminės pagalvės jaukumas. Nesvarbu, kokia kokybiška bebūtų pirktinė uogienė, ten nerasite tiek aruodų meilės ir naminio džiugesio. 

O dabar, kai atsirado uogienėms skirtas cukrus, tai išvis liko tik malonioji uogienių virimo dalis ir jokio ilgo stovėjimo prie puodų. (Jei dar nežinojote, šiais laikais uogienę reikia virti tik 10 minučių! Dėl tokio neilgo kaitinimo ir specialaus cukraus uogienė išlaiko natūralią spalvą, skonį, sodrų kvapą ir tirštą konsistenciją).

Taigi įžanga padaryta, o dabar apie uogienių virimo video pamoką.

Šįkart siūlau jums išsivirti dvi nesudėtingas, bet tikrai nepaprastas uogienes. Pirmoji yra įvairių Uogų asorti, o antroji - kiek įmantresnis Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney). Tai pikantiškas padažas, puikiai tinkantis mėsos, sūrio patiekalams gardinti ar tiesiog tepti ant skrebučio.

Į uogienę Asorti dedam 2 kilogramus įvairių uogų ir 1 kilogramą cukraus uogienėms. Išeina nuostabi, gardi, tiršta uogienė. Jei naudosite paprastą cukrų, norėdami, kad uogienė būtų tinkamo tirštumo – dėkite 2 kg cukraus, 2 kg uogų, virkite ne 10, o 30 minučių.

Nors verdant pradžioje uogienė atrodys per skysta, tačiau ji sutirštės vos atšalusi! Filmuke taip pat pamatysite metodą, kaip patikrinti ar uogienė jau pakankamai sutirštėjusi.

Žodžiu, žiūrime filmukus ir kaičiame puodus!

Uogienė „Asorti“

Jums reikės:

  • 2 kg įvairiausių uogų (šįkart naudojau braškes, avietes, juoduosius ir raudonuosius serbentus, mėlynes, agrastus),
  • 1 kg cukraus uogienėms,
  • 1,5 šaukšto vanilinio cukraus.

Cukinijų ir obuolių pagardas (chutney)

Jums reikės:

  • 1 kg kubeliais pjaustytos cukinijos,
  • 1 kg kubeliais pjaustytų neluptų obuolių,
  • 300 ml obuolių acto,
  • 1 šaukšto garstyčių miltelių,
  • 1 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių,
  • 2 šaukštelių ciberžolės,
  • 1 šaukšto druskos,
  • 600 g uogienių cukraus.

Skanių uogienių ir laimingos vasaros!

Beata Nicholson, uogienės, uogienių receptai, uogienių virimas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai