Festivalyje „Yaga Gathering 2013“ – Šiaurės Amerikos indėnų išmintis

Laikas.lt

Liepos 25-29 dienomis Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero (Valkininkių raj.) vyksiantis jubiliejinis muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga gathering 2013“ savo lankytojams pasiūlys susipažinti ir su indėnų kultūra. Nakvynė tradiciniame Šiaurės Amerikos indėnų gyvenamajame būste-šventykloje, indėniškos pirties ritualai ir ajurvedinis Keralos masažas – tik dalelė pramogų ir naujovių, lauksiančių festivalyje „Yaga“.

Nakvynė Šiaurės Amerikos indėnų būste – tipyje – yra naujiena Lietuvos festivalių istorijoje ir „Yaga gathering 2013“ bus pristatyta pirmą kartą. Tipis ir gamtos pirtis, į mūsų šalį atkeliavo visai neseniai ir bus pristatyti sujungiant juos su Lietuvių bei įvairiomis kitomis kultūromis, kurios puoselėja darną tarp gamtos ir žmonių. Už nedidelį mokestį festivalio lankytojams bus siūloma persikelti į senovės indėnų laikus ir apsigyventi tradiciniame šios kultūros name – tipyje. Čia vakarais įsižiebs ugniakuras, o rytais, pro į rytus nukreiptą įėjimą, glostys pirmieji saulės spinduliai. 

„Visos šios paslaugos nėra vien tik paprastos paslaugos surašytos kataloge. Siūlydami išbandyti vienus ar kitus dalykus mes supažindiname su tradicijomis, perduodame tą dvasią kuria gyvename patys. Tai galimybė nors trumpam pajusti tai kas šiuolaikinėje visuomenėje pamiršta, grįžti prie mūsų šaknų“, – sako tipis.lt ir pabusk.lt bendrakūrėjas Saulius Šeštavickas.

Pasak Sauliaus Šeštavicko, išbandę gamtos pirtį ar praleidę naktį tipyje žmonės išeina energingi ir pasikrovę puikiomis emocijomis.

Festivalis „Yaga gathering 2013“ vyks liepos 25–29 dienomis Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero. Jubiliejiniame festivalyje pasirodys regio, dub ir elektroninės muzikos atlikėjai, koncertuos grupės, dekoracijas rengia meistrai iš Suomijos, Vokietijos ir Lietuvos. Sveikatingumo ir amatų erdvėse bus siūloma daugybė užsiėmimų. Šiemet festivalio dalyviai atvyksta net iš 20 šalių ir be Europos sąjungos išvysime atlikėjus iš Pietų Afrikos respublikos, Australijos, Kanados, JAV, Rusijos. Specialiai lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai su karštu vandeniu, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, bus galima išsinuomoti visą stovyklavimui reikiamą įrangą, veiks įvairių šalių virtuvės.

ajurveda, festivaliai, indėnai, tipis, vasaros festivaliai, Yaga, yaga gathering

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai