Now Reading
Apie vyrišką PMS…

Apie vyrišką PMS…

Apie vyrišką PMS...

Lsveikata.lt

Kaip kartais sako vyrai, būna dienų, kuomet su dailiosios lyties atstovėm saugiausia bendrauti trumposiomis SMS žinutėmis… Taip , taip kalbame apie PMS, tačiau kaip ten bebūtų, stipriosios lyties atstovai ir ne geležiniai. Nustebsite, tačiau ir vyrai turi ir kenčia nuo savo kritinių dienų…

Prancūzų andrologas Silvien Memun pastebi, kad vyriškas ciklas trunka 72-74 dienas – būtent tiek, kiek laiko reikia subręsti visaverčiams spermatozoidams. Vyrų kritinės dienos susijusios su hormonų pokyčiais, kurie veikia libido, emocijas ir organizmą apskritai. Moterys, atminkite: vyriškų isterijų periodiškumas trunka nuo 23 iki 33 dienų! Jis tuo metu gali pykti, įsižeisti, būti jautrus – lygiai taip pat, kaip moterys jaučiasi PMS ar menstruacijų metu.

Kaip bebūtų keista, moterys negali gyventi be testosterono, o vyrai – be estrogeno.
Esame įpratę mąstyti apie testosteroną ir estrogeną kaip apie išskirtinai vyriškus ir moteriškus hormonus. Tačiau toks mąstymas yra klaidingas: abiejų lyčių organizmai iš dalies priklauso nuo hormono, tradiciškai priskiriamo priešingai lyčiai.

Estrogenas ypatingai svarbus moterų menstruaciniam ciklui, odai ir plaukams. Vyrams estrogenas yra reikalingas kaulų sustiprinimui. Tuo tarpu „vyriškasis“ hormonas testosteronas pastariesiems yra būtinas raumenų tonuso ir vaisingumo palaikymui. Testosterono lygis kraujyje turi savybę keistis paros metu: jo pikas prasideda tarp antros valandos nakties ir šešių ryto, o krenta jis pirmą valandą dienos. Todėl rytais vyrai jaučiasi kaip niekada budrūs, o štai pirmoje dienos pusėje jau snūduriuoja. Moterims seksualinio poreikio pikas prasideda 4 valandą po pietų, ir būtent tuo metu padidėja darbingumas ir atsiranda seksualinio pobūdžio mintys.

Testosteronas neveikia nuotaikos ir raumenų masės, tačiau nuo jo priklauso seksualinė vyro nuotaika. Nenustebkite, jei „raumenų kalnas“ pasirodys esantis blogu meilužiu: raumeninga krūtinė, plaukuotumas ir platūs pečiai kalba tik apie antrinius vyriškumo požymius. O štai didžiąją dalį vyriškumo lemia paveldimumas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top