Jie irgi būna homoseksualūs

Lsveikata.lt

Gyvūnijos pasaulyje homoseksualumas – pakankamai paplitęs reiškinys, ypač tarp gyvenančiųjų bandomis. Skaičiuojama, kad maždaug 1500 gyvūnų rūšių, pradedant kirmėlėmis ir baigiant drambliais, poruojasi su tos pačios lyties atstovais.

Drambliai

Kad drambliai gali būti homoseksualūs, rodo viename Lenkijos zoologijos sodų gyvenantis Afrikos dramblys Ninjiu. Šis milžinas mėgsta tik patinų draugiją, o pateles veja šalin, mušdamas jas straubliu. Laukinėje gamtoje dramblių patinai gyvena atskirai nuo bandos ir formuoja santykius, kurie neapsieina be seksualinių kontaktų, kurių metu jie lipa vienas ant kito, bučiuojasi ir susipina uodegomis

Pingvinai

Viename Bruklino akvariumų gražiai gyveno pingvinų porelė, kol genetiniai testai neparodė, kad abu jie yra patinai. Porelė kartu gyveno 7 metus, kol vienas pingvinas, vardu Kassas, nenudvėsė. O štai Niujorko centriniame parke gyveno pingvinai Rojus ir Salojus. Patinai buvo pora ir ne vienerius metus bandė susilaukti palikuonių, perėdami... akmenis. Jiems buvo padėti kitų pingvinų kiaušiniai ir jie sėkmingai susilaukė palikuonių, deja, po to Salojus išėjo pas kitą...

Delfinai

Delfinams yra normalu poruotis su tos pačios lyties atstovu ir juo rūpintis. Toks rūpestis pasireiškia ir per seksualinius santykius. Tiesa, nevengia delfinai ir atsitiktinių santykių, galima sakyti net orgijų. O su patelėmis poruojasi tik prasidėjus dauginimosi sezonui.

Hienos

Hienos patelės ilgą laiką vedžiojo mokslininkus už nosies, mat jų lytiniai organai buvo panašūs į penius. Dėl to hienos laikytos „transeksualiomis“. Tik vėliau paaiškėjo, kad tos hienų patelės, kurių organizme didesnis testosterono kiekis, tampa patrauklesnėmis. Jos stambesnės ir agresyvesnės nei patinai. Sekso partnerėmis tokios hienos renkasi silpnesnes tos pačios lyties atstoves.

Gulbės

Apie 20 proc. gulbių gyvena homoseksualioje poroje. Dažnai homoseksualūs paukščiai nugena šalin heteroseksualius gentainius ir atima iš jų kiaušinius.

Uolų gaidelis

Kone pusė uolų gaidelių, gyvenančių Pietų Amerikoje, bent kartą gyvenime yra turėję homoseksualių santykių. O yra ir tokių šios rūšies paukščių atstovų, kurie niekuomet nesiporuoja su priešingos lyties atstovėmis.

Didysis milčius

Didžiojo milčiaus patinas, liudija stebėjimai, su kitu patinu santykiauja norėdamas pasipraktikuoti prieš dauginimosi sezoną ir tam, kas atsikratytų sena sperma.


augintiniai, gyvūnai, Homoseksualumas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai