Now Reading
Vaistas nuo rudeninio liūdesio – papuošalai

Vaistas nuo rudeninio liūdesio – papuošalai

Vaistas nuo rudeninio liūdesio - papuošalai

Šio sezono drabužių madoje vyrauja monotoniškos, rudeniškai niūrios ir žiemiškai tamsios spalvos. Norint paįvairinti aprangą, jums prireiks vieno ar kelių aksesuarų.

Rudens/žiemos aksesuarų tendencijose vyrauja, galima sakyti, tos pačios idėjos kaip ir drabužių madoje: įsivedama vis daugiau kailinių detalių, dažnai naudojama gyvūno odos imitacija, vyrauja gėlių motyvai ir kt. Taip daugelis mados dizainerių stengiasi išlaikyti vientisumą ir darną aprangoje, todėl siūlome ir jums daugiau sužinoti, kokie aksesuarai šio sezono viršūnėse ir ką turite būtinai įsigyti, kad nesuklystumėte rengiantis ir puošiantis.

 Metalo blizgesys

Panašu, kad šį rudens ir žiemos sezoną moterys bus ypač puošnios, nes būdingi itin masyvūs, rėžiantys ir traukiantys akį papuošalai. Kaip ir drabužių tendencijose, taip ir į aksesuarų madą pernešamas metalo spindesys – madingi tik iš metalo pagaminti papuošalai: auskarai, apyrankės ir vėriniai ant kaklo.

Matyt, šią tendenciją įneša Chanel mados namai, nes jų demonstruojamus drabužius lydi tik metaliniai, masyvūs, ilgi kaklo papuošalai, itin dideli pečius siekiantys auskarai. Chanel papuošalai pulsuoja rytinių kultūrų puošybos motyvais, tačiau kartu išlaikomas elegantiškumo jausmas, todėl tokiais papuošalais galima puoštis ir oficialioje aplinkoje.

Ypač prabangiai ir efektingai atrodo kartu suderinti ir, regis, susiliejantys į vientisą papuošalą ilgi auskarai ir masyvus vėrinys. Tokį ekstravagantišką derinį taip pat pristato Chanel mados namai, tačiau ir kiti dizaineriai neatsisako papuošalų darnos.

Gucci mados namų dizaineriai taip pat propaguoja metalinius masyvius papuošalus, tačiau jie labiau linkę išreikšti minimalistinio stiliaus idėjas – papuošimui naudoja tiesiog juodą ar kokią neryškią apyrankę ant rankos.

Metaliniai papuošimai – tai ne tik aksesuarų detalė, jais taip pat puošiami ir drabužiai. Kitaip sakant, metalo blizgesys vyrauja visur – nuo subtilios apyrankės ar masyvaus kaklo papuošalo iki dekoro ant drabužių, batų ar galvos apdangalų. Ypač originaliai atrodo Dolce&Gabanna kolekcijos drabužiai, kurie beveik ištisai nusagstyti metalinėmis auksto spalvos detalėmis.

Raštai

Kaip ir 2010 metų rudens/žiemos drabužių tendencijose, taip ir aksesuarų madoje vyrauja gyvūnų odą imituojantys raštai. Dažniausiai bene visų mados dizainerių ekspozicijoje sutinkama tigrinio kailio imitacija, tačiau pasitaiko ir zebro ar gyvatės odos motyvų. Kaip ir įprasta šiam sezonui, dažniausiai aksesuarai yra derinami su dėvimais apdarais, todėl jeigu, pavyzdžiui, pasirinksite tigrinio kailio imitacijos rankinę, būtinai ji turi derėti prie tokios pačios faktūros palaidinės, kelnių ar sijono. 

Kita vertus, dizaineriai neatmeta ir kitų raštų pasirinkimo galimybės, tad galima rinktis ir kitokiais raštais dekoruotus aksesuarus.

Kailiai

Tęsiant drabužių mados įtakos aksesuarų madai tradiciją, reikia paminėti, jog ypatingai ji jaučiama naudojant kailius ir įvairias kailines detales. Kailiu puoštos rankinės ir aukštakulniai, iš vidinės ilgaaulio bato pusės kyšantis ilgo plauko kailis, švelniu kailiuku dekoruoti pirštinių kraštai, kailinės apykaklės ir net apyrankės šį sezoną tiesiogine ta žodžio prasme užkariauja podiumus, o svarbiausia, tai ne tik puikūs aksesuarai, bet ir nepakeičiami šilumos šaltiniai šaltąjį sezoną.

Ypatingai reikia atkreipti dėmesį į kailiais puoštus batus, nes jie figūruoja bene visų mados kūrėjų kolekcijose (ypač gausu jų Anna Sui mados namų ekspozicijose), tad įsigijusios kailinius ar kailiu puoštus batus tikrai neprašausite.

Diržai

Šį sezoną patartina turėti spintoje bent keletą įvairaus pločio diržų, skirtų liemeniui pabrėžti. Galite juos juostis ant megztuko, suknelės, palaidinės ir net ant palto ar kailinių – kitaip sakant, jie tiks prie visko ir visada. Galima sakyti, tai pagrindinis šio sezono atributas, kuris bet kuriai aprangai suteiks žavesio ir tuo pat metu vizualiai susiaurins liemens liniją.

Mezginiai

Šį šaltąjį sezoną mados dizaineriai ypatingai rūpinasi, kad nesušaltumėte, todėl megzti ir vilnoniai audiniai perkeliami iš drabužių kolekcijų į aksesuarų madą. Juos galima dėtis ant aukštakulnių ar trumpučių aulinukų, galima dėvėti kaip ilgas kojines, taip pat galima rinktis megztus plačius šalikus ar pirštines. Kadangi šį sezoną labai madinga sluoksniuoti drabužius, mezginiai tam puikiai tiks.

Kadangi rudenį dar ne taip spaudžia šaltukas, mados dizaineriai siūlo dėvėti trumpus kelius nesiekiančius sijonukus su ilgomis, iki kelių ar aukščiau jų kojinėmis. Jos turi būti šio sezono spalvos: juodos, pilkos ar bordo – jokių ryškių ir iššaukiančių kojinių, nes kitu atveju galite peržengti ribą tarp subtilumo ir vulgarumo. Todėl ilgas megztas kojines dažniausiai siūloma dėvėti prie minimalistinio stiliaus aprangos (būtina derinti spalvas!)  – taip ją šiek tiek paįvairinant. 

Ypač žaismingai ir romantiškai atrodys megztos medžiagos rankinės, kurias pristato Dolce&Gabba mados namų dizaineriai.

   

Gėlių motyvai

Dar viena pasiskolinta iš drabužių mados detalė – gėlėmis dekoruoti aksesuarai. Ir kuo daugiau gėlių, tuo geriau. Labiausiai gėlių dekoravimo technika išsiskiria Nina Ricci mados namai, kurių naujausios kolekcijos dvelkia subtilia romantika – rausvos spalvos aksesuarai su gėlių motyvais pritaikomi ir kaip kaklo papuošalas, ir kaip diržas.

Kaspinai

Dar viena šių metų puošybos detalė – kaspinai. Jie taipogi vienaip ar kitaip pasirodo kiekvieno mados dizainerio kolekcijose: ar tai būtų prabangūs aukštakulniai bateliai, ar subtili juostelė ant kaklo, ar plonas ant juosmens sujuostas dirželis. Reikia paminėti, kad dekoravimas kaspino motyvais ryškėja ir aprangos madoje, tačiau kaip atskiras papuošalas jis pasirenkamas žymiai dažniau. Turbūt įdomiausiai ir originaliausiai kaspinus išnaudoja Miu Miu mados namų dizaineriai, užrišdami tiesiog ploną spalvotą juostelę po kaklu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Galvos apdangalai

Galima sakyti, šį rudens/žiemos sezoną dominuoja keturių tipų galvos apdangalai: skrybėlės, susuktos ar surištos skaros, beretės ir kailinės kepurės. Kailinės kepurės derinamos bene prie bet kokios aprangos: nuo gatvės stiliaus iki oficialių elegantiškų apdarų. Dažnai matyti tendencija kepurių formą skolintis iš senovės slavų paveldo, o Jean Paul Gaultier dar jas išdekoruota rytietiškais motyvais. Nors mados dizaineriai šį sezoną nelinkę kailių dažyti, vis dėlto kepurių madoje jie šiai taisyklei dažnai nusižengia.

Plačiais kraštais skrybėlės dažniausiai derinamos (taipogi ir spalvos požiūriu) su pelerinomis, o beretės – prie romantiškos ir jaunatviškos moters įvaizdžio.

Vienas įdomiausių ir išskirtiniausių šio sezono aksesuarų – skaros, skarelės, skraistės, susuktos ar surištos ant galvos. Susiriškite ar susisukite taip, kaip mokate – neabejotinai šį sezoną tiks bet kokios jūsų interpretacijos.

Maksimalizmas

Kaip visoje madoje, taip ir aksesuarų viena iš dominuojančių tendencijų – maksimalizmas. Ypatingai ši tendencija atsiskleidžia batų ilgyje – šį sezoną kaip niekad vyrauja extra ilgi auliniai batai, dažnai siekiantys kelius arba iki pat šlaunų. Juos galima dėvėti ir su mini ar medi ilgio sijonu, ir su juodomis kostiuminėmis kelnėmis ar megztu ilgu megztiniu.


Spalvingumas

Nors rudens/žiemos ir drabužių, ir aksesuarų mados tendencijos negali pasididžiuoti savo spalvingumu, visgi kartais ant podiumo galima išvysti vieną kitą spalvos proveržį. Dažniausiai jis pasireiškia ryškių aksesuarų derinimu prie pilkos ir neutralios aprangos: prie juodas kelnes ir klasikinio kirpimo kostiuminį švarką pagyvins žalios spalvos rankinė arba pilką cocktail dress suknelę privers sužibėti tik kartu su ryškiai violetiniais aukštakulniais. Ypatingai platų ryškių ir unikalių rankinių siūlo Bottega Veneta mados kūrėjai.

Violetinė – šio sezono leistina pati ryškiausia aprangos spalva, todėl tikrai nesuklysite, jei pasirinksite ir prie drabužių priderinsite būtent šios spalvos aksesuarus.


Pirštinės

Podiumus užkariauja pirštinės! Taip, šį sezoną jos tiesiog privalomos ne tik kaip apsaugos nuo šalčio, bet ir kaip estetinė priemonė. Tad nebūtina rinktis tik vilnones ir kailines pirštines – puikiai tiks nepirštuotos ar nėriniuotos beveik permatomos pirštinaitės. Ir visai nesvarbu, kokį pasirinksite ilgį ar spalvą, svarbiausia – išlaikyti dermę ir harmoniją tarp dėvimos puošmenos ir visos aprangos.


O sezono topuose karaliauja odinės, dailiai aptempiančios pirštinės, todėl privalote įsigyti bent vienas, patartina, iki ar net aukščiau alkūnių (trumpos turbūt dar yra likusios nuo praeito sezono). Jos idealiai derės su elegantiška  pelerina ar puikiai šildys po plačiarankoviu paltuku.

Parengė Nina Ivanova
Nuotr. vogue.ru

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top