Now Reading
Prie Juodosios jūros tarp dešimties raitelių jos ir dvi moterys

Prie Juodosios jūros tarp dešimties raitelių jos ir dvi moterys

Prie Juodosios jūros tarp dešimties raitelių jos ir dvi moterys

Jau kitą savaitę startuos projekto „2000km istorijos” žygis žirgais prie Juodosios jūros. Rugsėjo 8 d. iš Trakų Vytauto Didžiojo keliais išjos dešimt raitelių, pasiryžusių neeilinei keturiasdešimties parų avantiūrai.

Neatradiciniu būdu keliauti per buvusią Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystę susigundė verslo, visuomenės, politikos bei meno atstovai, kurie nėra profesionalūs jojikai. Ekstremalaus iššūkio vyrų būryje nepabūgo ir dvi moterys.

UAB „INK PRO“ direktorė Skirmantė Naglytė jau nuo paauglystės svajoja apie panašius išbandymus.

„Nuo vaikystės dievinau žirgus, 14-kos metų buvau pasiryžus išjoti su žirgais į Kaukazo kalnus, bet tąsyk mama mano norams argumentuotai pasipriešino. Šiais metais, perskaičiusi kelias P. Coelho knygas, perkračiau savo gyvenimą ir pamačiau, kad smagiausi įvykiai įvyko tik vaikystėje, o vėliau viską užvaldė monotoniška, niekuo neišsiskirianti gyvenimo rutina. Todėl noriu ištaisyti padėtį“, – pasakoja į „2000km istorijos” žygį išsileisianti trisdešimt šešerių metų S. Naglytė.

Palikusi dukrytę į kelionę leisis ir Vilniaus dailės akademiją baigusi bei vizualiniais menais užsiimanti Neringa Kūlokaitė. Jaunos moters teigimu, ją žygis vilioja ne tik savęs, bet ir žirgo išbandymu bei istorinių LDK vietų pamatymu.

Žirgais besirūpinantis Vaidotas Ruibys sako, kad šis žygis jam bus hipoterapija. „Mano vaikystė ir jaunystė prabėgo balne. Kai palikau žirgus, jaunystė baigėsi. Dabar vėl balne ir vėl jaunas. Šis žygis – tai nuotykis, sugrįžimas į praeitį, relaksacija“, – teigia V. Ruibys.

„2000km istorijos” žygyje taip pat dalyvaus su reklama ir renginiais dirbantis Gintaras Kaltenis, Žemaitukų arklių augintojų asociacijos narys Vaidotas Digaitis, Česlovas Marcinauskas, dar tik metus jodinėjantis Pakruojo dvaro prižiūrėtojas Antanas Narmontas, miškininkas Jonas Plūčas, artojas Algirdas Motiejūnas. Ant balno į visą kelionę leisis ir idėjos sumanytojas verslininkas Giedrius Klimkevičius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„2000 km istorijos“ – tai istorinis – kultūrinis 40 dienų žygis žirgais buvusia Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teritorija iki Juodosios jūros. Tai tarptautinis socialinis – edukacinis projektas, skirtas naujai užfiksuoti istorines Lietuvos šaknis ir suvokti jų reikšmę Europos mastu.

Iš Trakų išjoję raiteliai, aplankydami daugiau nei 20 svarbiausių LDK istorinių objektų, ketina pasiekti Očakov miestelį Ukrainoje.Žygio metu bus kuriamas dokumentinis filmas apie LDK palikimą bei netradicinę kelionę užmirštais takais. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top