Sekmadienio receptas - varškės apkepas su slyvomis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme kvapnaus ir šilto varškės apkepo su slyvomis receptą.

Trukmė: 15 min. ruošti, maždaug 60 min. kepti.

Porcijos: 8-10.

Reikia
:

  • 4-5 didelių melsvųjų slyvų,
  • 85 g naminio sviesto,
  • 170 g (3/4 puodelio) cukraus,
  • žiupsnio vanilinio cukraus,
  • 4 didelių kiaušinių.
  • 400 g kreminės varškės.
  • apie 300 ml naminio kefyro (2,5 proc.).
  • 2 puodelių miltų.
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių.

1. Sviestą ištirpinkite prikaistuvyje ant silpnos ugnies. Supilkite į didesnį indą ir gerai išsukite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Varškę gerai ištrinkite ir įmaišykite į tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir pakaitomis pilkite drauge su kefyru, kad viskas lengviau išsimaišytų.

3. Slyvas švariai nuplaukite, išimkite kaulelius ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Kepimo indą (galite naudoti pailgą, apskritą, ar tradicinį kekso, nesvarbu) ištepkite truputėliu riebalų, jei šis ne silikoninis. Supilkite mažesnę dalį tešlos, ant jos užbarstykite supjaustytas slyvas. Ant viršaus užpilkite likusią tešlą.

4. Pyragą pašaukite į iki 180 laispnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą, kol įsmeigta šakutė išlenda neaplipusi tešla. Pyragą atvėsinkite ir tik tada iškrėskite iš kepimo indo. Taip reikia elgtis su keptais varškės pyragais ir apkepais, nes kol varškė karšta, ji būna minkšta, o pyragui kiek atvėsus sukietėja, todėl tada ir išimti ir pjaustyti būna kur kas lengviau. Skanaus!


maisto blogai, maisto tinklaraščiai, receptai, receptai su slyvomis, varškės apkepas, varškės apkepas su slyvomis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai