Netradicinis piknikas ant „sužaliavusio“ Baltojo tilto sutraukė tūkstančius vilniečių (foto)

Laikas.lt

Šiandien vidudienį Vilniuje įvykęs pirmasis Europoje piknikas ant dirbtine žole padengto Baltojo tilto išskirtinius įspūdžius padovanojo beveik dviem tūkstančiams vilniečių ir miesto svečių. Renginio organizatoriai teigia, kad surengdami netradicinį pikniką ant Baltojo tilto siekė paskatinti žmones dažniau pietauti gryname ore ir mėgautis gyvenimu.

Specialiai šiai masinei iškylai tiltas buvo padengtas 1000 kv. m. plotą užimančios, 9 tonas sveriančios dirbtinės žolės danga. Pasirinkti netradicinę pikniko vietą – tiltą, o ne greta esančią pievelę, žmones viliojo ne tik įspūdingas „sužaliavusio“ tilto vaizdas, bet ir gyvai atliekama Bertos Timinskaitės ir Kasparo Mėginio muzika bei renginio vedėjas Jurgis Brūzga.

„Šiuo renginiu siekiame parodyti žmonėms, kad pietūs gryname ore yra naudingi ir kūnui, ir sielai. Piknikas nėra vien tik savaitgalio pramoga, todėl specialiai organizuojame jį dienos pietų metu, kviesdami nepasinerti į rutiną ir nepamiršti mėgautis gyvenimu ir darbo dienomis. Valgymas gryname ore – pirmas žingsnis į sveikesnį gyvenimą “, – teigė pikniko organizatorė, „IDS Borjomi Europe“ marketingo vadovė Ieva Semerikovaitė.

„Sužinojusios, kad šiemet ir vėl vyks masinis piknikas, kartu su kolegėmis nutarėme ateiti pasiklausyti muzikos, nes darbuojamės visai netoliese. Žaliuojančio tilto vaizdas mums buvo staigmena – dažnai čia praeiname, bet sėdėti ant paties tilto dar tikrai neteko. Iš tikrųjų atrodo, kad valgyti gryname ore netgi skaniau“, – sakė netoliese įsikūrusiame verslo centre dirbanti Aušrinė.

Poros valandų trukmės renginiui iš Kėdainių buvo atgabenti milžiniški dirbtinės žolės rulonai, kuriais buvo nuklota 240 m ilgio ir 4 m pločio tilto dalis tačiau juo, kaip įprastai, galėjo naudotis tiek pėstieji, tiek dviratininkai. Tokią „pievą“ lietuviai išvydo pirmą kartą.

Masinis „Borjomi piknikas“ Lietuvoje surengtas antrus metus iš eilės – prieš metus jis vyko ant pievelės greta Baltojo tilto. Pirmajame „Borjomi piknike“ dalyvavo virš 800 žmonių ir buvo pasiektas didžiausio pikniko Lietuvoje rekordas. 

baltasis tiltas, Iškyla, piknikas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai