Meninis protestas prieš apkūnių moterų diskriminaciją (foto)

Laikas.lt
Inga Daukintytė

Dažnai girdime, kad reikia save mylėti ir didžiuotis savo išvaizda, nesvarbu, kaip atrodytumei. Tačiau tuo pačiu metu bulvarinių žurnalų puslapiuose giedamos odės moterims, kurios vos per kelis mėnesius atsikratė po gimdymo likusio svorio, ir atvirai išjuokiamos bei verčiamos susigėsti tos, kurios neatitinka visuomenės sugalvotų grožio standartų.

Tuo pasipiktinęs ir norėdamas įrodyti, kad moteris yra savo kūno savininkė ir niekam nevalia jai aiškinti, kaip ji turi atrodyti, fotografas Yossi Loloi sukūrė fotografijų ciklą „Full Beauty“. Nuotraukose – stambios moterys, išdrįsusios apsinuoginti ir parodyti pasauliui, kad nesivaržo savo kūno ir jaučiasi patrauklios. 

„Susikoncentravau į jų pilnumą ir moteriškumą, kaip į protesto formą prieš diskriminaciją, kuri pasireiškia įvairiose medijose bei šiandienėje visuomenėje. Apkūnesnė moteris tiesiog atspindi kitokį požiūrį į grožį. Mes visi turime savo skonį ir niekas neturėtų aiškinti, kaip atrodyti ir kas mums turi patikti“, - trumpai apie savo projektą kalbėjo nuotraukų autorius. 



















apkūnios moterys, diskriminacija, protestas

Naujausi komentarai
ela
2014-10-11, 20:31
Liga kaip liga, menininkas pasirininko tokias moteris specialiai protestui, pries diskriminacija. O diskriminuojami lygiavertiskai, ir apkunus, ir nutuke. Ir nereikia cia moralizuot mieli "sveikuoliai".. visi sergam, vienokiom ar kitokiom ligom. Sitos fotografijos kalba apie meile ir elementaria pagarba ZMOGUI. Puikus kuriniai!
justina
2013-10-27, 19:27
taip, cia liga, bet ligotu zmoniu negalima diskriminuoti
tro
2013-09-20, 14:08
Cia kokio rekordo jos siekia? Kuri greiciau kojas pakratys? Nes toks svoris organizmui nei grozio, nei sveikatos neprideda.
faina
2013-09-19, 14:32
faina pozuoti, nereikia dangstytis tarpkojo, o krutis dar irgi reikia gerai paieskoti skimis, kad nustatytum, kur jos, o kur siaip riebalai.
tina
2013-09-19, 11:10
cia ne apkunumas, o ligotas nutukimas. ir sito jau ne viena moteris pati nesirinks tikrai, cia liga kuria reikia gydyti
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai