Now Reading
7 priežastys, kodėl kai kurios moterys taria „ne“ santuokai

7 priežastys, kodėl kai kurios moterys taria „ne“ santuokai

7 priežastys

Darnipora.lt

Turite vienišą simpatišką draugę ar pažįstamą, kuri jau netrukus įžengs į ketvirtą dešimtį, tačiau tikina aplinkinius, kad niekada neis prie altoriaus, net jei staiga sutiktų idealų princą ant balto žirgo? Niekaip negalite suprasti tokio pasirinkimo?

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 7 priežastis, kodėl kai kurios moterys taria griežtą „ne“ santuokai.

1. Skyrybų baimė. Statistika negailestinga – daugybė porų kasmet nusprendžia pasukti skirtingais keliais. Žmonėms, kurie iš arti turėjo galimybę stebėti bent vienos pažįstamos poros skyrybas, sunku tikėti amžina meile. Juk nė vienas iš mūsų nenori išgyventi tokios skaudžios patirties. Dėl šios priežasties kai kurie žmonės neigiamai žiūri į santuoką ir šis jų požiūris – tai būdas apsaugoti save nuo skausmo.

2. Trukdo karjeros perspektyvos. Taip, labai norint galima suderinti šeimą ir karjerą, tačiau kai kurios moterys nori visą savo dėmesį skirti tik vienam dalykui. Žinoma, kiekvienas turi teisę rinktis, kas jam gyvenime svarbiausia. Vieni svajoja vakarais skaityti pasakas savo vaikams, o kiti tuo metu mieliau sėdėtų biure, vieni labiau norėtų grįžus namo prisiglausti prie savo antrosios pusės, o kiti nekaltai flirtuoti su kolegomis. Kita vertus, pasitaiko ir tokių atvejų, kai į darbus pasineriama tik todėl, kad norima pamiršti kankinančią vienatvę, o kai netikėtai atsiranda tinkamas žmogus, tiesiog nebesinori visko mesti, nes buvo įdėta labai daug pastangų.

3. Bijo įsipareigoti. Tikriausiai daugelis svajoja sukurti ilgalaikius harmoningus santykius. Tačiau įsipareigoti vienam žmogui ypač sunku toms, kurios jau yra nusivylusios santykiais arba labai ilgą laiką neturėjo pastovaus partnerio – juk kardinaliai pakeisti savo gyvenimą nėra lengva. Kartais gali gąsdinti mintis, kad įsipareigojus vienam žmogui nebeturėsi pasirinkimo.

4. Bijo būti bloga sutuoktine. Kai kurias moteris, manančias, kad jos nėra pakankamai geros virtuvėje, miegamajame ar kitoje sferoje, gali kamuoti baimė nepateisinti antrosios pusės lūkesčių. Kitos gi abejoja galėsiančios emociškai palaikyti savo partnerį ar turinčios pakankamą finansinį pagrindą, kad galėtų kurti šeimą. Santuokos vengimas kartais gali būti bandymas apsaugoti kitą.

5. Turi neigiamos patirties. Tos, kurios jau išgyveno skaudžias skyrybas ir buvo susidūrusios su partnerio neištikimybe, greičiausiai kur kas dažniau santuokai taria griežtą „ne“. Natūralu, kad tokioms moterims sunkiau pasitikėti partneriu ir reikia tikrai nemažai laiko, kad būtų pamirštos senos nuoskaudos. Kadaise įskaudintoms moterims sunku vėl patikėti, kad nauji santykiai nesibaigs taip pat, kaip pastarieji, ir kad jos anksčiau ar vėliau sutiks tokį žmogų, kokio yra vertos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

6. Vienatvė – jų gyvenimo būdas. Tai visai nereiškia, kad tokios moterys nesvajoja apie ilgalaikius santykius, tačiau jos vienišos yra tiek daug metų, kad jau nebemoka prisitaikyti prie kito žmogaus, ką neišvengiamai daugiau ar mažiau tenka daryti susiradus antrąją pusę. Be to, vakarėlių ir nuolatinių pasilinksminimų iki paryčių su draugais poreikis, žinoma, sunkiai suderinamas su santuoka.

7. Slapta abejoja dėl savo pasirinkimo. Kartais griežtą „ne“ santuokai taria ne tik vienišos, bet ir draugą turinčios moterys. Kodėl, tikrąsias priežastis pasakyti gali tik jos pačios, tačiau pasitaiko, kad kai kurios jų paprasčiausiai abejoja dėl savo pasirinkimo ir slapta vis dar tikisi sutikti savo svajonių vyrą, todėl stengiasi santuokos išvengti prisidengdamos tuo, kad santuoka – tik nereikalingas popierizmas.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top