Now Reading
Naują albumą pristatysiantys Leonas Somovas ir Jazzu: „Tai geriausia, ką esame sukūrę“

Naują albumą pristatysiantys Leonas Somovas ir Jazzu: „Tai geriausia, ką esame sukūrę“

Naują albumą pristatysiantys Leonas Somovas ir Jazzu: „Tai geriausia

Eglė Kirliauskaitė
Laikas.lt

„Kuriame marozams, o klauso visi“, – šiandien „Jaltos“ restorane vykusioje spaudos konferencijoje juokavo Justė Arlauskaitė-Jazzu, pristatydama naują savo ir Leono Somovo albumą „Leas & Seas“ („Užuovėjos ir jūros“).

Tiesa tokia, jog jau greitai dienos šviesą išvysiančio muzikinio tendemo darbo tiek tiems minėtiesiems marozams, tiek kitai plačiai gerbėjų auditorijai teko laukti net trejus metus, todėl atlikėjai tikisi, kad publika albumą sutiks su džiaugsmu.

„Ankstesnis mūsų albumas buvo gana statiškas, šaltas,  patys pasiilgom gyvybingumo, šilumos, todėl šis bus kitoks“, – pasakojo muzikantai, iš turėtų aštuoniolikos dainų atrinkę pačias geriausias, labiausiai atitinkančias jų jausmus, pasaulėžiūrą. Ir nors žada daug staigmenų, naujų sąskambių, mažiau elektronikos, daugiau gyvybingumo, netgi kanklių bei akordeono motyvų, daugybę apdovanojimų susišlavę kūrėjai teigia eksperimentuosiantys, tačiau nuo savęs pernelyg toli nepabėgsiantys.

Kaip visuomet atsakingai į savo darbą pažvelgę Justė ir Leonas į įspūdingus albumo pristatymo koncertus pakvies jau mažiau nei po poros mėnesių – pirmasis jų vyks lapkričio 8-ąją Vilniaus Teatro arenoje. Netradicinę sau erdvę pasirinkę menininkai gamtos temą, atsispindinčią albumo pavadinime, plėtos ir savo pasirodymų metu bei kvies žiūrovus kartu keliauti per metų laikus, gamtos virsmą. Teatrališkus sceninius sumanymus populiariam duetui padės įgyvendinti jų išvaizda pasirūpinsianti dizainerė Daiva Urbonavičiūtė, scenografiją kursiantis Gytis Ivanauskas, už projekcijas bei specialiuosius efektus atsakinga Edita Valaitė.

Visa kūrybinė komanda tvirtina išlaikysiantys pagrindinį konceptą – mistinę, nerealią, nežemišką atmosferą, sujungiančią gamtą ir žmogų. „Bus kažkas tarp „Twin Peaks’o“, „Alisos Stebuklų šalyje“ ir „Vasarvidžio nakties sapno“, –  šypsojosi J. Arlauskaitė, taip pat pasidžiaugusi preliminariu Ginto Galvanausko kurtu albumo viršeliu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Tai bus geriausia, ką esame sukūrę“, – nė kiek nedvejodamas reziumavo L. Somovas.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top