Now Reading
Spektaklio premjera. Be galo švelni žmogžudystė

Spektaklio premjera. Be galo švelni žmogžudystė

Spektaklio premjera. Be galo švelni žmogžudystė

Kauno kamerinis teatras rugsėjo 16,17 d. kviečia žiūrovus į premjerą – juodojo humoro komediją pagal Ray Bradbury kūrybą „Be galo švelni žmogžudystė“.

Ray Douglas Bradbury (g. 1920 m.) – žymus amerikiečių rašytojas, įvairiose pasaulio enciklopedijose pristatomas kaip rašytojas fantastas.

Tačiau pats Bradbury vadina save „idėjų“ rašytoju – svajotoju. Jo kūriniuose keliamos politinės, filosofinės, mokslinės, etinės idėjos, kurias beribė rašytojo fantazija nuneša į žmogiškos egzistencijos aukštumas.

Spektaklis pasakoja istoriją apie senyvo amžiaus porą – vyrą ir žmoną, kartu išgyvenusius ištisą meilės epochą – nuo rožinės jaunavedžių euforijos ir romantiškos aistros saulėtuose paplūdymiuose iki abipusės neapykantos ledynmečio ir tuštumos.

Kartu sužaidę visus meilės žaidimus ir pasiekę senatvės ramybę, jie nusprendžia atsikratyti vienas kitu ir sugalvoja naują žaidimą – žaidimą su mirtimi. Galbūt todėl, kad žaidimo intriga ir joje slypintis azartas kursto gyvybines jėgas, atgaivina nuotykio jaudulį ir išguja iš gyvenimo nuobodulį bei rutiną, o galbūt todėl, kad jų neapykanta vienas kitam tokia didelė, jog vėl tampa panaši į meilę?

Tai spektaklis apie meilę – kaip didžiausią gyvenimo variklį, jėgą, suteikiančią kasdienybei spalvas ir skonį, apie meilę – kaip azartišką žaidimą su jame slypinčiais pavojais ir pralaimėjimo rizika, apie meilę – kaip intriguojantį lošimą, kuriame net mirtis neatrodo atgrasi ar bauginanti, nes tai viso labo tėra garbingas pralaimėjimas sudėtingame, ekstremaliame, kvapą gniaužiančiame meilės žaidime.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Spektaklis kupinas paradoksalaus ir netikėto humoro, ypatingos šilumos ir humanizmo, gilaus ir žaismingo gyvenimo džiaugsmo, lydinčio visą R.Bradbury kūrybą.

Pjesę pagal R.Bradbury apsakymus parašė Daiva Čepauskaitė, muziką pagal W.A.Mozart sukūrė Giedrius Kuprevičius, scenografiją ir kostiumus „pagal baroką“ sukūrė Sergėjus Bocullo. Spektaklį režisavo Stanislovas Rubinovas, pagrindinius vaidmenis atlieka Goda Piktytė ir Aleksandras Rubinovas.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top