Now Reading
A.Mamontovas apie jubiliejinius „Foje“ koncertus: „Bus penkis kartus daugiau šviesos ir garso“

A.Mamontovas apie jubiliejinius „Foje“ koncertus: „Bus penkis kartus daugiau šviesos ir garso“

A.Mamontovas apie jubiliejinius „Foje“ koncertus: „Bus penkis kartus daugiau šviesos ir garso“

Eglė Kirliauskaitė
Andriaus Piekaus nuotr.

Kodėl „zakse“? Tai vieta, kur sujungia žmones“, –  šypsojosi netradicinę erdvę – Vilniaus santuokų rūmus – spaudos konferencijai pasirinkę grupės „Foje“ nariai. Nestokojant geros nuotaikos ir šypsenų, šiandien čia pristatyti spalio mėnesį Vilniuje, Klaipėdoje, Kaune ir Šiauliuose vyksiantys koncertai, kuriais Andrius Mamontovas paminės savo karjeros 30-metį.

„Tai – kai kuriems antra, o kai kuriems ir vienintelė galimybė gyvai pamatyti grupę „Foje“ scenoje“, –  sakė A. Mamontovas. Ir panašu, jog ja pasinaudoti žada didelis būrys gerbėjų: pasak muzikantų, Vilniuje ir Kaune bilietai sparčiai nyksta, jų liko vos keli šimtai.

1997-aisiais išsiskirstę „Foje“ nariai, net ir praėjus daugeliui metų, sakėsi repeticijų metu besijaučiantys taip pat kaip mokyklos laikais. Visgi, į klausimą, ar tikrai nenorėtų grįžti ne tik keliem koncertams, o atsikurti ilgesniam laikui, Arnoldas Lukošius atsakė neigiamai: „Viskas, kas įvyksta, turi kažkokią prasmę. Nemanau, kad būtų prasminga atsikurti, važinėti po turus ir tiesiog užsidirbti iš to pinigų – veikiau gana keista“. „Jei atsikuri, turi kažką naujo kurti. Kaip „Foje“, mes esame išbaigtas dalykas“, – jam antrino A. Mamontovas.

Penkis kartus daugiau garso bei šviesos nei kai kurie tą skelbiantys muzikantai žadėję grupės nariai, šiam koncertų turui surengė ir specialią fotosesiją, kurioje įgyvendino Algio Kriščiūno idėją – vyrai su vandens pilnais maišeliais ant galvų sėdo prie ilgo stalo. „Foje“ nariai, kuriems tokia fotosesija tapo nemenku iššūkiu, atskleidė, jog tai – šiokia tokia aliuzija į paskutinę vakarienę, žmonių užsikonservavimą ir dainą „Vandenyje“.

„Ar nebijome bažnyčios reakcijos? Manau, tai bus išbandymas kai kuriems tikintiesiems“, – juokavo A. Mamontovas.

Intensyviai pasirodymams besiruošianti kompanija dalį surinktų pinigų skirs A.Mamontovo ir Ramūno Karbauskio įkurtam paramos fondui „Švieskime“ vaikus – į jį keliaus už įvairius suvenyrus su grupės atributika surinktos lėšos. Ištikimiausius gerbėjus „Foje“ nudžiugins ir specialiai šiai progai išleista dviguba kompaktine plokštele „AM+FOJE=30”, kurioje – 30 rinktinių „Foje“ ir A. Mamontovo dainų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top