Sekmadienio receptas - rizotas su voveraitėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme miškų kvepiančio rizoto su voveraitėmis receptą.

Trukmė: 80-120 min.

Porcijos: 3.

Energetinė vertė: apie 625 kcal/porcija.

Reikia:

  • 300 g Carnaroli ryžių,
  • 200 g voveraičių (ar kitų grybų),
  • 2 saujų pievagrybių,
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno,
  • sutraiškyto česnako skiltelės,
  • 900-1000 ml ekologiško grybų sultinio,
  • 1/2 puodelio sauso balto vyno,
  • 2 v. š. tyro alyvuogių aliejaus,
  • 20 g sviesto daugiaryžiui,
  • 25-30 g sviesto grybų kepimui,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • žiupsnelio džiovintos smulkintos aitriosios paprikos,
  • žiupsnio druskos,
  • šiek tiek krapų.

1. Voveraites švariai nuplaukite ir nupjaukite kotelių galiukus. Sudėkite į šaltą vandenį, jį užvirinkite, nugrėbkite putas ir dar pavirkite ant vid. ugnies, apie 10 minučių. Išimkite ir nusausinkite ant virtuvinio rankšluosčio.

2. Gilesniame puode įkaitinkite 20 g sviesto ir du šaukštus alyvuogių aliejaus, apkepkite svogūną. Supilkite dalį paruošto sultinio (300–400 ml) ir sudėkite visus ryžius. Pastoviai maišykite ir kaitinkite ant silpnesnės, nei vidutinė, ugnies.

3. Kai pamatysite, jog ryžiai „išgėrė“ visą vandenį, supilkite pusę puodelio sauso vyno. Maišydami vėl kaitinkite, kol skystis susigers. Supilkite likusį sultinį ir toliau maišykite, kaitindami ant nedidelės ugnies.

4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, jame apkepkite susmulkintus pievagrybius ir voveraites (pastarųjų smulkinti nebūtina).

5. Į ryžius, kurie jau bus tirštoki, sudėkite prieskonius: druską, pipirus, papriką, česnaką, krapus. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Skanu, tiesa?

6. Galiausiai įmaišykite apkeptus grybus. Daugiaryžis turi būti tirštas, sultingas, košės konsistencijos (žr. nuotr.), tačiau ne per skystas. Jei risotto atrodo pernelyg skystas, galite dar šiek tiek pakaitinti.


receptai su voveraitėmis, rizotas, ryžiai, voveraitės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai