Now Reading
Festivalio „Tai – aš“ kūrybinės dirbtuvės – nepamirštamos treniruotės talentui

Festivalio „Tai – aš“ kūrybinės dirbtuvės – nepamirštamos treniruotės talentui

Festivalio „Tai – aš“ kūrybinės dirbtuvės – nepamirštamos treniruotės talentui

Laikas.lt

Svajojate muzikuoti, bet trūksta žinių ir pasitikėjimo? Spalio 14-18 dienomis Vilniaus mokytojų namuose bus rengiamos tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – aš“ kūrybinės dirbtuvės, kuriose galėsite išlaisvinti savo kūrybinę energiją, patobulinti muzikinius gebėjimus, pasisemti kūrybinės patirties, atrasti bendraminčių ir susipažinti su dainuojamosios poezijos profesionalais.

Kūrybinių dirbtuvių tikslas – susitikimų metu paruošti bendrą kūrinį ir atlikti jį festivalio „Naktinėjimų“ koncerte Vilniuje, Mokytojų namų svetainėje. Dirbtuvių darbo „vaisius“ ir pradės festivalio „Naktinėjimus“. 

Užsiėmimai, kurių metu neabejotinai atsiskleis nauji talentai, vyks penkias festivalio dienas, vadovo ir dalyvių sutartu laiku. Kūrybinių dirbtuvių dalyviams tobulėti, atrasti bendrumą ir kartu pasiekti kuo didesnių tikslų padės iš Šiaurės Airijos atvykęs kompozitorius ir atlikėjas Denis McLaughlin, grojantis dvylikastyge gitara, mandolina, airiška mandola „Bouzuki“, bandža, airišku būgnu „Bodhran“, kauliukais ir gitara, turintis neišsemiamo kūrybinio potencialo ir pasiruošęs juo pasidalinti su kūrybininkais. 

Jau ne pirmus metus tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje „Tai – aš“ viešintis Denis McLaughlin – airių atlikėjas, užaugęs septynių vaikų šeimoje. Ankstyvoje vaikystėje jo vyresnėlis brolis John į namus atsinešė gitarą, kuria netrukus pradėjo groti visi šeimos berniukai. Denis pradėjo savo muzikinę karjerą grodamas bosine gitara šokių grupėje. Bosine gitara jam teko groti įvairiose grupėse, kurių muzikiniai stiliai varijavo nuo sunkiojo metalo iki country ir pop. 80-ųjų pradžioje Denis pradėjo solinę karjerą ir netrukus prie jo prisijungė broliai John ir Eamon. Kartu jie sukūrė greitai išpopuliarėti spėjusią grupę, kuri koncertavo Anglijoje, Danijoje, Vokietijoje, Švedijoje ir Kanadoje. Vėliau Denis persikėlė į Daniją ir ten pradėjo savo solinę karjerą, atlikdamas airių liaudies dainas. Žmogus, kurį drąsiai galima vadinti vaikščiojančiu orkestru, kartą jau yra vadovavęs festivalio kūrybinėms dirbtuvėms, kurių rezultatu buvo sužavėti ir nustebinti visi – nuo organizatorių, iki dalyvių ir žiūrovų.

Dalyvis, kurio amžius turi būti nuo 16 iki 30 metų (taisyklės sukurtos tam, kad būtų laužomos), turi užpildyti anketą, kurioje privalo nurodyti savo vardą, pavardę, amžių, gyvenamąją vietą, el. pašto adresą, telefono numerį ir pažymėti, kokiai kūrėjo kategorijai priklauso: tekstų kūrėjo, muzikos kūrėjo, vokalisto ar muzikanto. Prie pastarosios kategorijos reikia įrašyti ir instrumentus, kuriais groja.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Užpildytą dalyvio anketą iki spalio 10 d. reikia siųsti adresu [email protected]. Vienkartinis dalyvavimo kūrybinėse dirbtuvėse mokestis – 50 Lt. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top