Now Reading
„Idioteatras“ pristato kultinio spektaklio „Urvinis žmogus“ tęsinį

„Idioteatras“ pristato kultinio spektaklio „Urvinis žmogus“ tęsinį

„Idioteatras“ pristato kultinio spektaklio „Urvinis žmogus“ tęsinį

Laikas.lt

Jubiliejinį 10-ąjį sezoną „Idioteatras“ pradeda premjera. Žiūrovų teismui atiduodamas vieno populiariausių Lietuvos istorijoje spektaklių „Urvinis žmogus“ tęsinys – komedija „Po 20 metų“. Antrą kartą bendram projektui susibūrusių kūrėjų darbas – tai unikali galimybė pro rakto skylutę pažvelgti į karštai pamilto Urvinio gyvenimą po 20 metų.

„Šis spektaklis atskleidžia tai, ką su medžiotoju padaro dvidešimt metų bendro gyvenimo su rinkėja ir atvirkščiai. Beje, rinkėja šiame spektaklyje dalyvauja lygiomis teisėmis su medžiotoju, o tai visiškai keičia žaidimo taisykles. Urvinis žmogus įsileidžia jus į savo kasdienybės užkulisius tam, kad jūs įsitikintumėte, jog jūsų santykiuose problemų nėra“ – sako „Idioteatro“ vadovas Donatas Tarasevičius bei džiaugiasi, jog statant naująjį darbą pavyko suburti legendinio „Urvinio žmogaus“ komandą. 

Abu spektakliai kurti drauge su islandų prodiuseriais „Theater Mogul“, juos režisuoja tas pats režisierius – Dainius Kazlauskas.

Daugeliui lietuvių iš „Urvinio žmogaus“ puikiai pažįstamus Vidutį ir jo žmoną Editą naujajame spektaklyje „Po 20 metų“ įkūnija kino ir televizijos apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ kaip geriausia aktorė nominuota Gabija Ryškuvienė ir charizmatiškasis Andrius Bialobžeskis.

„Edita – labai stipri moteris. Dažniausiai nė nežinau, kaip suteikti jai tai, ko jai reikia. Nežinau… Kartais stebiu ją miegančią, ir nebuvo nė karto, kad žiūrėdamas jį ją nepagalvočiau kaip ją apginti ir apsaugoti namus, kuriuose ji užsiiminėja magija…“ – tai vieni paskutinių žodžių, kuriuos Vidutis ištaria spektaklio „Urvinis žmogus“ finale. Žodžiai, kurie pradėjo jo gyvenime naują – šeimyninio gyvenimo – etapą. O ten jo jau laukė visa puokštė gyvenimo priedų: karjera, paskola, vaikai, darželiai, mokyklos…

Pagal garsios Kanados rašytojos Michele Riml sukurtą pjesę Dainiaus Kazlausko režisuotas spektaklis „Po 20 metų“ – tai žvilgsnis į Vidučio ir Editos gyvenimą po 20 metų santuokos. Vaikai jau užauginti ir vis daugiau laiko lieka vienas kitam – kaip anuomet, kai jie buvo vos susipažinę. Tik vienas skirtumas: jie jau 20 metų kartu.

Kaip gyvenimas kartu keičia santykius? Kaip keičiasi vieno požiūris į kitą? Ar laikas patvirtina prieš 20 metų išmoktas tiesas apie vyrų ir moterų panašumus bei skirtumus? Visa tai atskleidžia komedija „Po 20 metų“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Jei esate suaugęs žmogus ir gyvenate santuokoje, jums neišvengiamai patiks šis spektaklis. Vienas iš nuostabiausių dalykų jame yra tai, kokios atpažįstamos yra mintys, situacijos, nuogąstavimai, pašnekesiai ir ginčai. Jas atpažins bet kuri pora, gyvenusi kartu – nesvarbu kaip ilgai ir kaip laimingai,“ – įsitikinęs žinomas Kanados rašytojas ir teatro kritikas Edwardas Willettas.

Naujasis kūrėjų darbas jau pasiruošęs išvysti dienos šviesą – spalio 22 d. Šiaulių dramos teatre susipažinti su urvinio Vidučio ir jo žmonos Editos likimu kviečiami šiauliečiai, spalio 23 d. spektaklio premjera įvyks „Renginių Oazėje“ Kaune, o spalio 27 d. aplankys vilniečius „New York“ muzikiniame klube. Bilietus į spektaklį „Po 20 metų“ platina „Tiketa“.

„Idioteatras“ – vienas iš nepriklausomų Lietuvos teatrų, kurio spektakliai rodomi įvairiose salėse visoje Lietuvoje. Šiemet teatras švenčiančia jubiliejinį 10-ąjį sezoną. Per dešimtmetį teatras šalies publikai pristatė tokius spektaklius kaip: „Urvinis žmogus“, „Boeing Boeing“, „Duetai“, „Ša, kalba mamos!“, „Menas“, „Karo dievas“, „Po 20 metų“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top