Now Reading
Santechnikos akibrokštai: Brukline žmogų sužalojo nei iš šio, nei iš to sprogęs neužminuotas klozetas

Santechnikos akibrokštai: Brukline žmogų sužalojo nei iš šio, nei iš to sprogęs neužminuotas klozetas

Santechnikos akibrokštai: Brukline žmogų sužalojo nei iš šio

Technologijos.lt

Netikėčiausios nelaimės kartai nutinka netikėčiausiais momentais ir netikėčiausiose vietose. Štai Bruklino gyventojui Mišeliui Pjerui (Michel Pierre) šią savaitę nenuskilo tiesiog neįtikėtinai. Kai žmogus spustelėjo klozeto rankenėlę, santechnikos įrenginys netikėtai sprogo. Nors klozete nebuvo jokių sprogmenų. Sprogimo būta tokio stipraus, kad vyriškis neteko sąmonės ir buvo išgabentas į ligoninę, kur jo galva, rankos ir kojos buvo susiūtos 30 siūlių. Kaip nutiko, kad sprogo klozetas ir ar gali sprogti kiti klozetai?

Atsakymas į pirmą klausimą gana vienareikšmis. Pastate, kuriame nukentėjusysis naudojosi tualetu, tą dieną kuriam laikui buvo išjungtas vandentiekis. Spustelėjęs klozeto rankenėlę, nelaimėlis norėjo patikrinti, ar vandentiekis jau įjungtas. Deja, klozeto rankenėlės spustelėjimas sukėlė sprogimą – klozeto keramikos šukės kliudė M. Pjero veidą, rankas, kojas ir smarkiai jį sužalojo.

„Kai vandens tiekimas buvo atnaujintas, spaudimas sukėlė oro pliūpsnį vamzdyne, – leidiniui „New York Daily News“ aiškina pastato savininkų juristė Tereza Račt (Theresa Racht ). – Tai buvo visiškai netikėta. Aiškinamės, ar to buvo galima išvengti. Galbūt tai buvo tik sykį tepasitaikantis incidentas.“

O štai ir metas atsakymui į antrąjį klausimą – ar taip sprogti gali kiti klozetai? Trumpai drūtai tariant – ne. Jūsų tualetas į veidą sprogti neturėtų. Panašu, kad šis atvejis tiesiog kuriozinis, tačiau svarbu atminti, kad klozetai prijungti prie labai galingos sistemos, kuri kartais gali elgtis neprognozuojamai.

Ne veltui apie santechnikos ir kanalizacijos sistemas kadaise sklido legendos. Pavyzdžiui, sklandė mitas, kad jei vienu metu būtų nuleistas vanduo visuose JAV tualetuose, visa sistema sprogtų. Ko gero, taip nenutiktų, bet tokia galimybė skamba netikėtai.

Tarp kitko, yra buvęs atvejis, kai antro pagal dydį Zimbabvės miesto Bulavajo gyventojų (jų yra apie 1,3 mln.) buvo paprašyta dusyk per savaitę sutartinai nuleisti klozetų vandenį – kad būtų išvengta kanalizacijos sistemos užsikimšimų. Apie jokias santechnines katastrofas žinių iš Zimbabvės iki šiol nebuvo.

O kaipgi dabar jaučiasi vargšas nukentėjusysis? Jam visai nejuokinga – dabar vyriškis natūraliai bijo tualetų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Nesiliauju apie tai galvojęs kiekvieną kartą, kai tenka spustelėti svirtelę ar mygtuką“, – neslepia Bruklino gyventojas. Dabar jis klozeto vandenį nuleidžia atsistojęs kuo toliau nuo įrenginio, neretai tą pačią akimirką skubėdamas palikti tualetą. Tiesa, M. Pjeras sakosi mintyse dėkojąs Aukščiausiajam, kad tądien jam nešovė į galvą spustelėti klozeto rankenėlę tebesėdint ant „sosto“.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top