Now Reading
„Penktadienio DJ“: gyvas, emocingas ir kol kas pozityviausias Dominykos grojaraštis

„Penktadienio DJ“: gyvas, emocingas ir kol kas pozityviausias Dominykos grojaraštis

„Penktadienio DJ“: gyvas

Laikas.lt
Dovilė Raustytė
Albin Hodza nuotr.

Mūsų šio penktadienio DJ – visuomet energinga, išsiviepusi iki ausų ir virpinanti viską aplinkui savo sunkiai apibūdinamu, kaip ir šis jos grojaraštis, balsu Dominyka. Dar nespėjusiems susipažinti su šia mergina patariame nepražiopsoti artimiausių reggae/dub grupės „Ministry Of Echology“ ar dueto „rok&dom“ pasirodymų. Sunku rasti žmogų, kuris jais galėtų likti nepatenkintas ar bent neišjudintas iš savo liūdno sąstingio.

Paprašyta pasidalinti savo klausoma muzika Dominyka sutiko iš karto, bet dešimtuko reikėjo šiek tiek palaukti. „Labai sunki užduotis, visai nesitikėjau, kad bus taip sunku. Šitos dešimt dainų yra tik maža kruopelytė toj jūūūūroj muzikinėj. Muzikos labai daug ir ji labai graži. Kaip mums pasisekė, ką?“, – klausia Dominyką. Ir natūralu, kad po kiek laiko savo klausimą papildo kitu: „Ar galima vienuolika dainų?“ Kodėl gi ne? Tad ir pradedame nuo bonuso – vienuoliktos dešimtuko dainos.

Vincento Gallo – No Regard

Fugees (Tranzlator Crew) – Vocab

„Fugees“ mano vaikystės meilė, su Lauryn Hill priešaky. Šiaip man jų, galima sakyti, visos dainos patinka. Labai patinka. Žiauuuuriai patinka. Bet pastaruoju metu „Vocab“ dažniausiai sukasi. Lauryn Hill kai išgirdau, tai ir viskas. Mėgiamiausia atlikėja. 

B. Fleischmann

B. Fleischmann. Vienąsyk nukeliavau į Austriją, sutikau žmonių, dalinomės muzika ir parodė man šitą pilietį. Taip ir užstrigau. Sutelkia jo elektronika. Taip pat negalėčiau išsirinkt jo vienos dainos.

Talk Love – Sonya Spence

Vasarų daina. Turime su mergomis tokį muzikinį susivienijimą – SoundSysters (Garso sesės), vis pagrojame reggae/dub muzikos. Su šita daina, neapsėjo nė viena mūsų diskoteka. Tokia šviesi šviesi. 

Pipilotti Rist – I’m Α Victim Of This Song (Wicked Game)

Slapčia paklausydavau tos „Chris Isaak“ versijos. Daina kaip ir graži, bet saldoka. Kai parodė šitą versiją, labai apsidžiaugiau. Truputį psichozės saldumynuose. Druskos ir pipirų. Būna kai kurios moterys moka gražiai nusidainuoti. Čia – būtent tas variantas.

Insearch – Can’t Steal

„Insearch“. Aš juos myliu . Taip jautru. Noriu labai į koncertą. Labai gerai vyručiai varo.

John Lee Hooker – Tupelo Blues

Oi, John Lee Hooker su šita daina. Matau ryškius vaizdus klausydamasi. Stipru. Bliuzas.

Caetano Veloso Cucurrucucu Paloma (Hable Con Ella)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Caetano Veloso – ramiabalsis. Labai ramina. O „Cucurrucucu Paloma“ tai ant palangės sėdėti ir kukuoti kartu. Daug gražių dalykų yra nutikę šitai dainai skambant.

Rising Appalachia – Occupy

Šitą veikėją atradau ne taip ir seniai, prieš kokius trejus metus. Gražiai grūvina folklorą. Ir žodžiai patinka. Aiškūs ir konkretūs.

Tinariwen – Cler Achel

Aš net neturiu ką pasakyt, mane taip jie hipnotizuoja. Ir kaip gerai ploja. Pažiūrėjus visokių ten jų gyvų pasirodymų, jie taip paprastai ploja, atrodo, o taip gerai viskas sulimpa. Toookį prieskonį prideda.

6P3S – Našlaičių Skaičiuotė

Turi visi išgirsti šitą liūdną džiaugsmo gabalą. Vienas geresnių lietuviškos regio muzikos pavyzdžių (vokalą turiu galvoje, nors riddim’as tai, kaip dievą myliu, geras. Tik kad ne iš šitos šalies… Nesvarbu:D). 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top