Sekmadienio receptas - kokosinė vištienos sriuba su kariu ir kitomis gėrybėmis

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme tiesiog idealiems rudens pietums tinkančios kokosinės vištienos sriubos receptą.

Trukmė: apie 30 min.

Porcijos: 3-4.

Reikia:

  • apie 280 g vištienos filė be odelių,
  • 2 nedidelių svogūnų,
  • 1 vid. dydžio morkos,
  • 600 ml daržovių sultinio,
  • 200 ml kreminio kokosų pieno,
  • saujalės mažųjų špinatų lapų,
  • kelių žiupsnių migdolų drožlių,
  • šlakelio riešutų arba alyvų aliejaus,
  • šviežiai maltų pipirų ir druskos,
  • žiupsnelio čili miltelių,
  • žiupsnio kario miltelių,
  • žiupsnio smulkiai tarkuoto imbiero (arba imbiero miltelių).

1. Svogūną susmulkinkite, morką švariai nuplaukite ir smulkiai sutarkuokite. Vištienos filė nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Įtrinkite druska ir pipirais.

2. Dideliame puode įkaitinkite šlakelį aliejaus. Jame apkepinkite svogūną, po to vištieną, tuomet sudėkite morkas. Kai paukštiena su daržovėmis apkeps, suberkite prieskonius: imbierą, karį, čili. Pagardinkite žiupsneliu pipirų.

3. Supilkite sultinį, išmaišykite. Supilkite ir įmaišykite kokosų pieną. Virkite ant silpnesnės nei vidutinė ugnies apie 15 minučių. Paragaukite, ar nieko netrūksta. Galite dar įdėti prieskonių ir druskos pagal skonį.

4. Išvirusią sriubą supilstykite į lėkštes, pagardinkite švariai nuplautais špinatų lapeliais ir migdolų drožlėmis. Patiekite su gabalėliu šviežios duonos.

Patarimas: galite pačią sriubą virti su špinatais. Tokiu būdu kai sudėsite morkas, dar sudėkite ir porą saujų špinatų lapų bei viską apkepinkite. Kokosų pienas su špinatais tradiciškai labai gardus derinys, ypač mėgstamas Tailande.


karis, sriuba, sriuba su kokoso pienu, sriubų receptai, tastyart, vištiena

Naujausi komentarai
Rūta
2019-02-26, 20:20
Sakni sriuba. Karis su kokosų pienu - puikus rytietiškas derinys. O ir špinatai skaniai įsipaišo :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai