Now Reading
Tobulas kasdienis įvaizdis pagal grožio profesionalus: nuo blakstienų iki nagų

Tobulas kasdienis įvaizdis pagal grožio profesionalus: nuo blakstienų iki nagų

Tobulas kasdienis įvaizdis pagal grožio profesionalus: nuo blakstienų iki nagų

Laikas.lt

Ar įmanoma kasdien atrodyti taip lyg ką tik išėjus iš grožio salono? Taip – sako grožio profesionalai. Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė, visame pasaulyje garsus plaukų stilistas Lee Stafford ir manikiūro specialistė Alina Samuilova dalinasi ilgamete patirtimi ir pamėgtais grožio triukais. 

Atspalvių žaismas

Pasak grožio ekspertės Jūratės Kurilienės, makiažas gali ne tik padailinti, bet ir optiškai pakeisti veido bruožus: „Idealaus makiažo tikslas – paryškinti natūralius veido bruožus, tad pirmas žingsnis siekiant tobulo rezultato yra objektyvus vertinimas. Tai padaryti nelengva, todėl kartais verta turėti nuotrauką, kuri leistų į save pažvelgti iš šalies.“

J. Kurilienės teigimu, norint optiškai pakoreguoti veido formą pakanka vos dviejų atspalvių pudros. „Šviesaus atspalvio pudra leidžia paryškinti skruostikaulius, ar sukurti išraiškingą žandikaulio liniją, o tamsesniu atspalviu galima akimirksniu susiaurinti plačią kaktą ar paslėpti išsišovusį smakrą. Toks atspalvių žaismas paryškina natūralius privalumus, todėl veidas atrodo žvalesnis ar net jaunesnis“, – sako J. Kurilienė. Pasak jos, taip pat svarbu nepamiršti antakių. „Neretai moterys šį žingsnį praleidžia. Iš tiesų, formuojant antakių liniją galima sukurti net kelis skirtingus įvaizdžius. Pavyzdžiui, platūs antakiai veidui suteikia jaunatviškumo, o ilga antakių linija optiškai platina siaurą veidą“, – pastebi grožio ekspertė.

Vokų šešėliai yra nepamainoma makiažo priemonė. „Yra žinoma, kad kontrastingos spalvos paryškina viena kitą – ne išimtis ir vokų šešėliai. Pavyzdžiui, violetiniai atspalviai akimirksniu paryškina žalios, o žemės spalvos – mėlynos spalvos akies rainelę. Be to, šviesą atspindinčiais vokų šešėliais galima optiškai padidinti akis. Tiesa, tai reikia daryti itin saikingai, nes priešingu atveju rizikuojama atrodyti vulgariai,“ – sako grožio ekspertė ir pataria šviesą atspindinčiais šešėliais subtiliai paryškinti liniją po antakiu – taip žvilgsnis atrodys žvalesnis. Natūralumo suteiks švelni akių kontūro linija – ją tereikia subtiliai išsklaidyti specialiu teptuku. „Vyresnio amžiaus moterys vengia naudoti šešėlius dėl užkritusių vokų. Pasitelkiant makiažo gudrybes šią problemą galima nesunkiai išspręsti. Deja, universalaus sprendimo šiuo atveju nėra, todėl patartina pasikonsultuoti su profesionalu, kurio patarimus bus galima pritaikyti ir namuose“, – sako J. Kurilienė.

Pasak jos, neretai moterys ieško būdų, kaip suteikti lūpoms daugiau putlumo. „Iš tiesų, tai nėra sudėtinga. Norint suteikti lūpoms putlumo visai nebūtina turėti daugybę skirtingų atspalvių priemonių – pakanka natūralios spalvos kontūro pieštuko. Tereikia pieštuku apvesti išorinį viršutinės lūpos kraštelį ir tuo pačiu pieštuku švelniai padengti lūpos paviršių. Taip lūpos atrodys putlesnės, o nusitrynus lūpų dažams kontūras išliks nepastebimas“, – vieną mėgstamiausių grožio triukų atskleidžia J. Kurilienė. Anot jos, papildomo putlumo viršutinei lūpai suteiks maža gudrybė – šviesą atspindinčia priemone švelniai perbraukite virš lūpų kontūro. Tiesa, ši linija turi būti beveik nepastebima.

Plaukų stilistas namuose

Plaukų stilistas Lee Stafford sako, kad kiekvieno stilisto tikslas – suteikti veidui ir šukuosenai tobulą formą. Anot jo, tai nėra paprasta, tačiau pasiekti norimo rezultato padeda tinkamai pasirinktos priemonės ir truputis laiko prie veidrodžio. „Idealios šukuosenos paslaptis – ne sudėtingas kirpimas ar dažni apsilankymai pas plaukų stilistą, o sveiki ir išpuoselėti plaukai“, – patirtimi dalijasi L. Stafford.

Pasak jo, renkantis šukuoseną svarbiausia atsižvelgti į veido formą ir tik tuomet pasirinktą modelį derinti su naujausiomis mados tendencijomis. „Grožio industrijoje ovalas yra laikomas idealia forma, kuriai tinka įvairaus stiliaus šukuosenos. Nepaisant to, kiekvienas žmogus turi savitus veido bruožus. Pagrindinis kirpėjų triukas – šukuosena, kuri optiškai sukuria ovalaus veido įvaizdį“, – pasakoja plaukų stilistas. Anot jo, nemažiau svarbu, kad kirpimas atitiktų poreikius ir pomėgius, derėtų prie aprangos stiliaus, darbo aplinkos.

„Tai, kad kone kasdien galima atrodyti lyg išėjus iš grožio salono, nėra mitas. Bene didžiausias plaukų stilistų „ginklas“ – plaukų tiesinimo žnyplės. Pasirinkus tinkamas plaukų formavimo priemones, vieneriomis žnyplėmis galima ištiesinti neklusnias garbanas, sukurti laisvai krintančias bangas ir net suteikti plaukams papildomos apimtiems, pakeliant juos nuo šaknų“, – grožio triukus atskleidžia Lee Stafford ir primena, kad naudojant plaukų žnyples nevalia pamiršti apsauginių ir vitaminais praturtintų priemonių. Anot jo, per keliolika minučių galima atnaujinti net pabodusią trumpų plaukų šukuoseną. „Kartais pakanka pirštais pašiaušti klasikinį „bobą“ ir jis atrodo tarsi nauja šukuosena. Nereikia bijoti eksperimentuoti – pakeitus sklastymo vietą ar sukėlus plaukus galima akimirksniu pakeisti įvaizdį“, – sako stilistas. Anot jo, trumpiems plaukams itin tinka stiprios fiksacijos plaukų vaškas ar lankstumo suteikiantis lakas, tuo tarpu ilgiems – purumo suteikiančios putos ir plaukų nesulipinantis lakas.

Tobulo manikiūro paslaptis – išpuoselėtos rankos

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Manikiūro specialistė Alina Samuilova sako, kad dailios rankos bene pirmosios krinta į akis, todėl ne veltui yra vadinamos moters vizitine kortele. Nors kiekvienas grožio specialistas turi savų triukų, kaip sukurti elegantišką manikiūrą, anot A. Samuilovos, tobulo manikiūro paslaptis slypi sveikose ir išpuoselėtose rankose. „Tinkamai prižiūrėti rankas galima ir namuose. Svarbu atminti, kad dailiausiai atrodo tvarkingas manikiūras, tad geriau jokio nagų laiko nei aptrumpėję kampučiai“, – sako manikiūro specialistė.

„Jei rankos linkusios parausti, nepatartina rinktis raudono nagų lako – taip jos atrodys dar rausvesnės, taip pat, jei oda melsva, panašūs atspalviai sukurs sužvarbusių rankų įspūdį“, – pastebi specialistė. „Padailinti rankas padeda ir spalvos – tamsūs matiniai atspalviai optiškai siaurina, o šviesūs ar blizgūs – platina nago plokštelę. Jei nago forma itin plati, lakuojamas nago centras, o krašteliai lieka nepadengti, taip rankos akimirksniu atrodo siauresnės“, – grožio triukais dalijasi A. Samuilova.

Vienas iš Alinos Samuilovos tobulo manikiūro „ginklų“ – elegancijos ir išskirtinumo derinys. „Tinkamai derinant nagų lako atspalvius ir nagų formą manikiūras gali tapti puikiu aksesuaru. Visuomet madingas vidutinis nagų ilgis ir tamsūs atspalviai padės sukurti elegantišką ir išskirtinį įvaizdį. Šiemet ypač populiarūs vyšnių, šokolado ir baklažano atspalviai, taip pat paryškinti nagų galiukai ar apverstas prancūziškas manikiūras, kai dailia pusmėnulio forma paryškinama nagų augimo linija“, – sako manikiūro specialistė. Anot jos, susikurti išskirtinį manikiūrą galima ir namuose. „Lakuojant nagus viena spalva vieną nagą galima nulakuoti kitu panašiu atspalviu – ypač paprasta ir originalu“, – patirtimi dalijasi A. Samuilova.

Kalbinti grožio specialistai sutinka, kad nepaisant daugybės grožio triukų, svarbiausia yra tinkamai pasirūpinti savo odos, plaukų ir nagų būkle. Kai oda ir plaukai sveiki, jie yra atsparesni išorės veiksniams, o sveiki nagai tvirtesni, mažiau lūžinėja. Anot J. Kurilienės, kasdien pakankama tinkamos veido odos priežiūros bei subtiliai paryškinti natūralius veido bruožus, o grožio triukai pravers ruošiantis ypatingam vakarui.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top