Now Reading
Kauno žiūrovams šią savaitę pristatomi nemokami europietiškų filmų seansai

Kauno žiūrovams šią savaitę pristatomi nemokami europietiškų filmų seansai

Kauno žiūrovams šią savaitę pristatomi nemokami europietiškų filmų seansai

Laikas.lt

Rytoj Kauno kino teatre „Forum Cinemas“ pradedama rodyti kino programa, skirta Lietuvos žiūrovams pristatyti juostas, pretenduojančias gauti LUX kino apdovanojimą. Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje lapkričio 5-7 dienomis kauniečius kviečia į nemokamus „LUX kino dienų“ seansus. Renginio partneris – Tarptautinis Kauno kino festivalis.

Antradienį 18.30 val. žiūrovai kviečiami žiūrėti Valerios Golino filmą „Miele“. Tai italų aktorės, Lietuvos kino mėgėjams geriau žinomos iš filmų „Lietaus žmogus“ ir „Karštos galvos“, režisūrinis debiutas. Valeria Golino savo juostoje nagrinėja jautrią eutanazijos temą – ar moralu padėti visiškai sveikam žmogui užbaigti dvasines kančias? Filmo istorija sukasi apie jauną italę Ireną, slapyvardžiu Miele, padedančią numirti nepagydomomis ligomis sergantiems žmonėms. Vieną dieną į ją kreipiasi Grimaldis – visiškai sveikas, tačiau norą gyventi praradęs vyras. 

Trečiadienį 18.30 val. bus galima pamatyti belgų režisieriaus Felix van Groeningen filmą „Lūžęs gyvenimo ratas“. Tai pasakojimas apie dviejų visiškai skirtingų žmonių meilės istoriją ir jiems tekusį išbandymą – sunkią dukters ligą. Didjė grupėje groja bandža ir yra naivus romantikas, Eliza – tvirtai ant žemės stovinti realistė, turinti nuosavą tatuiruočių saloną. Gimus dukrelei Meibelei, jų laimei nieko nebetrūksta. Tačiau sulaukusi šešerių, mergaitė suserga leukemija. Berlyno kino festivalio žiūrovų prizą laimėjusi Felix van Groeningen juosta paliečia meilės, praradimo bei religijos temas – ar gali du vienas kitą mylintys, tačiau visiškai skirtingus požiūrius į gyvenimą turintys žmonės išgyventi skaudžią netektį neprarasdami vienas kito?

Ketvirtadienį 18:30 val. žiūrovai kviečiami pamatyti britų režisierės Clio Barnard filmą „Savanaudis milžinas“. Tai šiuolaikiška pasakėčia apie dviejų Jorkšyro paauglių, Arboro ir Svifčio, draugystę. Berniukai, pašalinti iš mokyklos, pradeda uždarbiauti pas metalo laužo supirkėją Kiteną. Clio Barnard filmas pasakoja ne apie pačias šviesiausias Jungtinės Karalystės puses – ekonominę netvarką, skurdą ir visuomenę, kurioje galioja tik vienas įstatymas – „laimi stipriausias“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

LUX apdovanojimui nominuotus filmus vertins Europos Parlamento nariai. Nugalėtojas bus paskelbtas gruodžio mėnesį. Laimėjęs filmas bus subtitruotas visomis oficialiomis ES kalbomis ir pritaikytas regos bei klausos sutrikimų turintiems žiūrovams. Tai suteiks LUX laureatui galimybę pasiekti itin didelę auditoriją visose ES šalyse. Parama Europos kinematografijai, kultūrų dialogas ir vieši debatai apie europines vertybes – tai pagrindiniai Europos Parlamento įsteigto LUX kino apdovanojimo tikslai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top