Now Reading
Lietuvos scenoje debiutuoja nauja grupė „Makchu Pikchu“ (video)

Lietuvos scenoje debiutuoja nauja grupė „Makchu Pikchu“ (video)

Lietuvos scenoje debiutuoja nauja grupė „Makchu Pikchu“ (video)

Laikas.lt

Lietuvos muzikos padangėje pasirodė nauja vaikinų grupė, pasivadinusi „Makchu Pikch“. Ją sudaro penki nariai – tai Imantas Reed (vokalas), Rytis Taraila (gitara), Gediminas Andriškevičius (bosinė gitara), Vytis Smolskas (klavišiniai), Vytis Vainilaitis (mušamieji). Padedami garsaus prodiuserio Leon Somov, vaikinai stengiasi užkariauti klausytojų širdis.

Grupės įkūrėjais galima vadinti Gediminą ir Rytį, kurie šių metų vasario mėnesį studijoje pradėjo pirmuosius įrašus. Vėliau prie dueto prisijungė Imantas Reed, kuris grupei suteikė įdomaus kompozicinio ir lyriško prieskonio. Netrukus po to prie trejeto prisijungė ir būgnininkas Vytis Vainilaitis bei klavišininkas Vytis Smolskas. Taip gimė profesionalių muzikantų grupė su skambiu pavadinimu.

Muzikantai sako, kad ilgai galvoti dėl grupės pavadinimo neprireikė: „Tai tiesiog gražus žodžių sąskambis, turintis didingą reikšmę. Machu Picchu iš senovės inkų kalbos išvertus reiškia „Senasis kalnas“ (Senoji piramidė). Scenoje esame ne pirmokai, ir visi turime didelės tiek sceninės, tiek muzikinės, tiek ir kūrybinės patirties. Todėl „Makchu Pikchu“ pavadinimas mums labai tinka“, – apie grupės pavadinimo kilmę pasakojo muzikantai. Atsitiktinumas, bet panašiu pavadinimu, o tiksliau, Machu Picchu, Peru, Pietų Amerikoje, yra pavadintas senovinis inkų miestas. Vaikinai neatmeta galimybės kada nors nuvykti į istorinę ir legendomis apipintą vietą.

Šiuo metu debiutinio albumo įrašinėjimo darbuose paskendę muzikantai, savo gerbėjams yra paruošę ne vieną staigmeną. „Debiutinis albumas turėtų išsiskirti iš kitų lietuviško pop-rock stiliaus muzikos standartų. Sieksime sužavėti tiek paprastą klausytoją, tiek muzikos žinovą ar melomaną“, – pasakoja grupė nariai.

„Makchu Pikchu“ kūryboje susipina įvairūs muzikos žanrai ir stiliai: rokas su elektronika, „popsas“ su džiazu, indie su simfoniniais garsais. „Mūsų išskirtinumas – gyvi įrašai, papuošti elektroniniais garsais. Tai savitas skambesys, kurį džiaugiamės atradę, ir kas bus mūsų skiriamuoju veidu. Daugelis mūsų kolegų, muzikantų, prodiuserių, muzikos kritikų ar šiaip melomanų, net negali įvardinti konkrečios mūsų grojamos muzikos stilistikos. Kaip Dovydas Bliuvšteinas išsireiškė – tai „inteligent music“. Toks įvardijimas mums labai patiko” – pasakoja grupės „Makchu Pikchu“ vaikinai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Klausytojams pristatome pirmąjį „Makchu Pikchu“ singlą „Step Ahead To Stay“:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top