Now Reading
„Mados infekcija“ skelbia talentingų dizainerių paiešką!

„Mados infekcija“ skelbia talentingų dizainerių paiešką!

„Mados infekcija“ skelbia talentingų dizainerių paiešką!

Kasmet vis didesnį pagreitį įgaunanti „Mados infekcija“ šiemet siekia būti dar atviresnė naujiems talentams ir vardams, todėl pirmą kartą konkurse „Injekcija“ gali dalyvauti kūrėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio šalių.

„Į tarptautinius festivalius dalyviai kviečiami asmeniškai arba turi susimokėti nemenką dalyvio mokestį, todėl pradedantiems dizaineriams „Injekcija“ yra unikalus tramplinas į profesionalų podiumą ir mados pasaulio užkulisius. „Injekcijos“ laimėtojai ne tik gauna šansą viešai parodyti savo idėjas.

Gabiausiems nemokamai suteikiamos visos sąlygos sukurti efektingą ir visapusiškai profesionalų pasirodymą. Sulaukėme daug jaunų kūrėjų laiškų iš užsienio. Jie nuolat ieško naujų saviraiškos galimybių ir progų pasireikšti. Konkursas „Injekcija“ – idealus šansas stipriai pradžiai. Šiemet taip pat pirmą kartą konkurso finalas bus atviras ir publikai, į renginį bus parduodami bilietai.

Gerosios jaunųjų kūrėjų bacilos rudenišką Vilnių ir apsnūdusius žmones bent trumpam užkrės kūrybiškumo karštine. Norime, kad „Injekcija“ kasmet būtų atviresnė, stipresnė, įdomesnė profesionalams ir publikai“, – apie šių metų konkurso naujoves pasakoja festivalio „Mados infekcija“ idėjinė vadė Sandra Straukaitė.

Taisyklės

Dizaineriai ir studentai, kurie dar nėra dalyvavę „Mados infekcijoje“ (be amžiaus cenzo), iki 2010/10/15 turi pateikti savo kolekcijos idėją, detalią kūrybinę biografiją, eskizus ir vaizdinę medžiagą. Profesionali komisija atrinks įdomiausius darbus, kurių autoriai baigiamajame „Injekcijos“ renginyje turės pristatyti po 5 pilnai įgyvendintus modelius. Iš visų finalistų bus išrinkti 3 laimėtojai.

Laimėtojai

Kompetetinga profesionalių dizainerių ir mados kritikų komisija išrinks 3 konkurso nugalėtojus. Bus vertinamas kolekcijos konceptualumas, idėjos aktualumas ir novatoriškumas, jos kontekstualumas, kūrybiškumas. Visi trys laimėtojai pelnys pakvietimą dalyvauti „Mados infekcijoje“ 2011 metų pavasarį, kur turės pristatyti ne mažesnę nei 20 modelių kolekciją.

Vaisiai

Per ketverius metus „Injekcija“ sulaukė daugiau nei 70 pradedančių dizainerių paraiškų, išrinko daugiau nei 20 laimėtojų, atrado įdomių vardų, pradėjusių savarankišką kūrybinį kelią.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Diana Paukštytė, Olga Prytkova ir Ina Polotniak, Jurga Sutkutė, Eglė Žiemytė, Dainius Bendikas ir Benas Staškauskas, Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė, Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė, Vidmina Stasiulytė – vardai, kuriuos besidomintys lietuviškąja mada jau sužinojo.

Kas šiemet papildys jaunųjų talentų sąrašą?

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top