Now Reading
Paskelbti pirmieji konferencijos „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai

Paskelbti pirmieji konferencijos „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai

Paskelbti pirmieji konferencijos „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai

Laikas.lt

Vasario 22 d. įvyksiančios kasmetinės gerų idėjų ir inovacijų konferencijos „TEDxVilnius 2014“, kurios tema šį kartą bus „The Future Is Ours“, organizatoriai paskelbė pirmuosius pranešėjus, kurie specialiai renginiui į Vilnių atvyks iš Italijos, Nyderlandų ir Švedijos.

Mėgstantiems įvairius dalykus konstruoti savo rankomis, „TEDxVilnius“ komanda į konferenciją pakvietė svečią iš Italijos – Carlo De Michel. Jis yra vienas iš projekto OSVehicle kūrėjų ir mano, jog automobilį sudėlioti iš atskirų detalių gali kiekvienas.

„Tik įsivaizduokite, kaip pasaulis pasikeistų, jei automobilį galėtume įsigyti tarsi nesurinktus baldus, o po to patys jį sukonstruotume ir pritaikytume prie savo poreikių“, – sakė „TEDxVilnius“ atstovė spaudai Rūta Kruliauskaitė ir pridūrė, jog apie tai renginio dalyviams ir papasakos svečias iš Italijos.

Susirinkusieji konferencijoje taip pat turės progą išgirsti ir dar labiau, iš pirmo žvilgsnio, beprotiškos idėjos pristatymą. Apie savo viziją, kaip žmonės turėtų užkariauti vandenynus ir juose apsigyventi pasakos Koen Olthuis iš Nyderlandų.

„Jis daugelį metų gyvena Amsterdame ir puikiai žino, ką reiškia nuolatinė kova su vandeniu. Tenykščiai gyventojai kiekvieną dieną grumiasi su jūra. Todėl K. Olthuis žino, kad tokį mūšį galima laimėti ir mano, jog žmonės turėtų vis rimčiau svarstyti galimybę apsigyventi plūduriuojančiuose miestuose. Jo teigimu, viena svarbiausių prielaidų tai padaryti – nuolatos auganti pasaulio gyventojų populiacija“, – pasakojo R. Kruliauskaitė, viena iš „TEDxVilnius 2014“ organizatorių.

Pasak jos, šių metų renginyje bus skiriama daug dėmesio ne tik technologijų vystymosi ir jų įtakos žmogaus gyvenimui aptarimui, bet ir švietimo tobulinimo bei modernizavimo iššūkiams. Galinčių pasiūlyti, kaip su jais susidoroti, buvo ieškoma tarp tų, kurie šia tema galėtų kalbėti remdamiesi savo patirtimi.

Vienas tokių – švedas Carl Bärstad, kuris inicijavo projektą „Kids Hack Day“. Jo tikslas – kurti įtraukiančią ir lengvai prieinamą „klasę“, kurioje vaikai mokytųsi vedami smalsumo, o problemas spręstų mąstydami kūrybiškai.

„Juk šiais laikais ypač daug diskutuojama, apie spartų informacinių technologijų vystymąsi ir švietimo sistemos atsilikimą nuo jų. Šio atotrūkio mažinimu bei mokymo proceso patrauklumo didinimu ir užsiima Carl Bärstad“, – apie vieną iš konferencijos pranešėjų pasakojo Rūta Kruliauskaitė.

Anot jos, netrukus bus paskelbta ir daugiau artėjančios konferencijos pranešėjų. O kol kas „TEDxVilnius“ atstovė kviečia skubėti užsiregistruoti į renginį, nes vietų liko jau labai nedaug.

 


Apie „TEDxVilnius“

„TEDxVilnius“ – iniciatyva, kurios tikslas Lietuvoje populiarinti TED formato konferencijas. Jų metu pasakojamos įkvepiančios istorijos, atskleidžiami įdomūs faktai ir pristatomos naujausios idėjos. Be to, iniciatyvos komanda siekia atrasti dar nematytus, negirdėtus, gabius ir įdomius žmones bei suteikti jiems galimybę papasakoti pasauliui savo mintis ar parodyti savo darbus.

„TEDxVilnius“ galite sekti socialiniame tinkle „Twitter“ arba galite tapti „TEDxVilnius“ gerbėju socialiniame tinkle „Facebook“.

TEDxVilnius, x = nepriklausomai nuo TED organizuojamas renginys

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

,,TEDx” yra programa, sukurta laikantis šūkio „Idėjos, kurias verta skleisti“ dvasios ir skirta vietinių renginių organizatoriams, norintiems suburti žmones, kurie trokšta dalyvauti į TED konferencijas panašiuose renginiuose bei tapti TED bendruomenės nariais. „TEDx“ renginiuose gyvi pranešėjų pasisakymai yra derinami su „TEDTalks“ vaizdo medžiaga. Taip siekiama paskatinti diskusijas ir bendrumą. Tokiems renginiams suteikiamas „TEDx“ prekės ženklas, jame esanti „x“ raidė reiškia „nepriklausomai organizuojamas renginys“. „TEDConference“ vietinių renginių organizatoriams suteikia tik bendrąją pagalbą. „TEDx“ renginiai yra organizuojami nepriklausomai nuo TED. Juos planuoja ir įgyvendina vietinės iniciatyvinės žmonių grupės.

Apie TED

TED yra ne pelno siekianti organizacija, pasišventusi šūkiui – „Idėjos, kurias verta skleisti“. Prieš 25 metus, 4 dienų trukmės konferencija Kalifornijoje davė pradžią šiai organizacijai. TED išaugo ir siekia palaikyti pasaulį keičiančias idėjas bei iniciatyvas. Kasmetinėje TED konferencijoje skaityti pranešimus yra kviečiami iškiliausi, daugiausiai nuveikę pasaulinio masto veikėjai. Pranešimai yra filmuojami ir vėliau patalpinami tinklalapyje TED.com. Šiame tinklapyje žmonės gali juos peržiūrėti nemokamai.

Vieni garsiausių TED pranešėjų yra: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Seras Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozis Okonjo – Iwaelas, Isabel Allende ir Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Gordon Brown.

Kasmetinė TED konferencija vyksta Longbyče, Kalifornijoje. Ji taip pat pertransliuojama ir Palmspringse. „TEDGlobal“ kasmet rengiama Oksforde, Jungtinėje Karalystėje. TED informacijos sklaidos iniciatyvoms priklauso tinklalapis TED.com, kuriame vaizdo medžiaga su naujais pranešimais talpinama kiekvieną dieną. Ją savanoriai iš viso pasaulio gali subtitruoti pasitelkę į pagalbą „Open Translation Project“ įrankį. TED taip pat įsteigė kasmetinį apdovanojimą – labiausiai tikintiems savo idėjomis suteikiama galimybė jas pradėti realizuoti.

„TEDx“ programa suteikia galimybę nedidelėms vietinėms grupelėms surengti savo konferenciją, kuri būtų panaši į TED renginius. „TEDFellows“ programa padeda novatoriams iš viso pasaulio tapti TED bendruomenės dalimi, leidžia padidinti žmonių vykdomos veiklos ir projektų poveikį aplinkai.

TED galite sekti socialiniame tinkle „Twitter“ arba galite tapti TED mėgėju socialiniame tinkle „Facebook“. Norėdami sužinoti daugiau apie TED ir TEDx pažiūrėkite: http://www.ted.com/pages/view/id/129

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top