Alexander Blume panevėžiečius kviečia į džiazo vakarą

Spalio 14 dieną, ketvirtadienį, į „Cido“ areną atvyksta vienas geriausių tradicinio džiazo pianistų Alexander Blume. Žymusis džiazo atlikėjas ir Boogie-woogie pianistas iš Rytų Vokietijos Panevėžyje pirmą kartą surengs įsimintiną džiazo vakarą.

Alexander Blume džiazo vakare skambės Harlem Stride fortepijoninė muzika, Boogie-woogie, bliuzo bei tradicinio džiazo kūriniai. Jis nuo vaikystės domėjosi džiazu ir grojo įvairiuose džiazo ansambliuose.

Muzikanto sceninė patirtis - 35 metai, žinomas džiazo virtuozas yra įrašęs 30 kompaktinių plokštelių ir atlikęs daugybę koncertų televizijoje. Su savo grupe „Alexander Blume Trios“ atlikėjas per savo karjerą koncertavo į vairiose scenose tiek savo šalyje, tiek ir užsienyje - Švedijoje, Japonijoje, Čekijoje, Turkijoje, Čekijoje, Italijoje, Olandijoje, Lietuvoje ir JAV.

„Alexander Blume yra ne tik nuostabus muzikantas, improvizatorius bei kompozitorius, bet ir talentingas muzikos pedagogas. Jis sėkmingai vadovauja savo YAMAHOS akademijai Eisenache bei dar savo tėvo įkurtam džiazo klubui.

Labiausiai Alexander Blume nusipelno įvertinimo už tai, kad jis atlieka tradicinį džiazą ir ne taip plačiai paplitusį Boogie-woogie stilių“, - sako renginio vedėjas kompozitorius ir žinomas džiazo atlikėjas Rimantas Bagdonas.

Muzikantas atvyksta kartu su vienu ryškiausių jaunųjų džiazo scenos talentu, savo sūnumi Maximilian, kuris jau nuo šešerių savo gyvenimo metu nesiskiria su mušamaisiais instrumentais bei publiką ketina sužavėti savo vokaliniais sugebėjimais.

Koncerte kontrabosu ir bosine gitara gros ne kartą Europoje, Australijoje, Azijoje bei Lotynų Amerikoje koncertavęs TV ir radijo žvaigždė muzikantas Andreas Buchmann. Džiazo vakare tenoriniu saksofonu gros Įvairių muzikinių žanrų atlikėjas Christian Patzer. Mušamaisias instrumentais Alexander Blume pasirodyme taip pat gros ir Heiko Jung iš Drezdeno.

„Alexander Blume džiazo koncertui „Cido“ arenoje bus specialiai sukurta jauki kamerinė aplinka. Sėdimų vietų salę nuo treko atkirsime specialiomis konstrukcijomis ir užuolaidomis – taip žiūrovams bus sukurta mažesnė erdvė bei pakilesnė ir atpalaiduojanti atmosfera. Šioje salėje žiūrovų skaičius bus apribotas nuo 300 iki 1500 žmonių, todėl stebėti įvairius spektaklius ar klausytis džiazo bei klasikos muzikos bus kur kas jaukiau“, - sako Panevėžio „Cido“ arenos renginių skyriaus vadovas Tomas Inčikas.

A. Blume savo klausytojams Panevėžyje pristatys daugelį virtuoziškai atliekamų džiazo, bliuzo ir boogie- woogie stiliaus kūrinių, skambančių jo naujausioje kompaktinėje plokštelėje „Iceland Blues“. 

Laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai