Now Reading
11 Dalai Lamos laimingo gyvenimo taisyklių

11 Dalai Lamos laimingo gyvenimo taisyklių

11 Dalai Lamos laimingo gyvenimo taisyklių

Laikas.lt
Hungryforchange.tv

„Nuo pirmadienio mesiu rūkyti“, „nuo kitų metų nebevartosiu rusiškų keiksmažodžių“ ir pan. – pažįstamos frazės, tiesa? Besibaigiant 2013-iesiems, kaip niekad, internetas mirgėjo nuo kitų metų tikslo – būti laimingu. Kasdien visko gauname tiek daug, kad net nebežinome, ko benorėti? Nebent laimės…

Jo Šventenybės Dalai Lamos XIV-ojo viešumoje išsakytos mintys dažnai virsta sentencijomis. Čia atrinkta tik 11 šio žymaus žmogaus skelbiamų tiesų, kurios priartina kiekvieną iš mūsų prie tikrosios laimės branduolio. Gal 2014 metai – laikas, kai verta pradėti gyventi, vadovaujantis, rodos, įprastais, bet teisingu keliu vedančiais dalykais…

1. Gerbk save. Iš pagarbos kyla ir pasitikėjimas savimi, kas yra tiesiausias kelias į sėkmę.

2. Gerbk kitus žmones. Tik taip ir pats gali būti kitų gerbiamas. O žmonės, kuriuos tu gerbi, bet nesulauki iš jų tokios pat atgalinės reakcijos, tiesiog nėra verti tavo dėmesio.

3. Jausk atsakomybę už savo jausmus. Turi galią kontroliuoti savo gyvenimą, tad niekada nieko dėl nieko nekaltink. Viskas priklauso tik nuo tavęs.

4. Prisimink, kad kiekvienas pasiekimas yra pagrįstas rizika. Riziką priimk kaip malonumą, kelią link tikslo. Gyvenimas be rizikos nuobodus ir pilkas.

5. Prisimink, kad kiekviena nesėkmė yra pamoka arba, kitais žodžiais tariant, sėkmės pirmtakė.

6. Jei suklydai, nedelsiant imkis būtinų priemonių klaidai ištaisyti. Prisiimk visą atsakomybę už tai, kas padaryta. Aplinkiniai tai akcentuos labiau nei padarytą klaidą.

7. Kiekvieną dieną praleisk šiek tiek laiko vienas. Nesvarbu, ką darai, stenkis bent 30 minučių praleisti tyloje ir ramybėje su savo mintimis. Tai padės labiau suprasti save, savo veiksmus ir norus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Keiskis nekeisdamas savo vertybių. Nesikeičiantis drauge su laiku žmogus gyvena labai varganą gyvenimą. Tačiau susiformavusias vertybes privaloma išlaikyti.

9. Nesutarimuose su mylimais žmonėmis kliaukis tik esama padėtimi, nesigręžiok į praeitį. Ji yra pastovi, nekintanti ir dažnai barniuose atnešanti tik skausmą.

10. Būk rūpestingas Žemei, kurioje gyveni, ir orui, kuriuo kvėpuoji. Tai turėtų būti akivaizdu, kad kenkdamas jiems, kenki sau ir savo artimiesiems.

11. Taip dažnai, kaip tik gali, lankykis vietose, kuriose dar nė karto nebuvai. Atsidurdamas skirtinguose Žemės taškuose, sutikdamas skirtingus žmones, gali tapti daug laimingesnis nei buvai iki tol.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top