Now Reading
Sukurti savaime išsiplaunantys indai

Sukurti savaime išsiplaunantys indai

Sukurti savaime išsiplaunantys indai

Lzinios.lt
Homecrux.com nuotr.

Ga­li bū­ti, kad ne­la­bai to­li­mo­je at­ei­ty­je var­gas prie kriauk­lės plau­nant in­dus jau bus tik kar­tus pri­si­mi­ni­mas. Šve­di­jos di­zai­ne­rių ko­man­da „To­mor­row Ma­chi­ne“ bend­ra­dar­biau­da­ma su moks­li­nių ty­ri­mų kom­pa­ni­ja „Inn­ven­tia“ su­kū­rė sa­vai­me iš­sip­lau­nan­čius in­dus.

Da­ly­vau­da­mi fu­tu­ris­ti­nia­me pro­jek­te „E­ko­por­tal 2035“ iš­ra­din­gie­ji šve­dai su­kū­rė nau­jo­viš­ką lėkš­tę ir puo­de­lį. Šie in­dai pa­ga­min­ti iš ce­liu­lio­zės, pa­deng­tos skys­čiui itin at­spa­riu sluoks­niu. Ce­liu­lio­zė kie­tė­ja pa­na­šiai kaip ir ke­ra­mi­ka, be to, pa­tvir­tin­ta, kad ši me­džia­ga ne­dūž­ta. Kad lėkš­tė pa­val­gius tap­tų šva­ri, ją te­rei­kia pa­kreip­ti į šo­ną, ir mais­to li­ku­čiai nuo jos pa­pras­čiau­siai nu­slys­ta.

Kol kas at­ei­ties in­dų kū­rė­jai vis dar lau­kia pa­tvir­ti­ni­mo iš at­sa­kin­gų ins­ti­tu­ci­jų, ar jų iš­ras­ti in­dai tin­ka­mi lies­tis su mais­tu. Di­zai­ne­riai pa­sa­ko­jo, kad įkvė­pi­mo šiam nau­din­gam iš­ra­di­mui sė­mė­si iš gam­tos, tiks­liau – iš lo­to­sų la­po, ku­ris yra na­tū­ra­liai at­spa­rus skys­čiams.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top