Now Reading
„TEDxVilnius 2014“ konferencijos vedėjo patarimas pranešėjams: jei pamiršai žodžius – nebijok sustoti

„TEDxVilnius 2014“ konferencijos vedėjo patarimas pranešėjams: jei pamiršai žodžius – nebijok sustoti

„TEDxVilnius 2014“ konferencijos vedėjo patarimas pranešėjams: jei pamiršai žodžius – nebijok sustoti

Laikas.lt

Likus kiek daugiau nei mėnesiui iki kasmetinės „TEDxVilnius 2014“ konferencijos, jos organizatoriai sako, kad dabar prasideda intensyviausias laikotarpis, kuris truks iki pat renginio. Tam pritaria ir šių metų konferencijos vedėjas iš Didžiosios Britanijos Marcus Orlovsky, kuris dar gruodžio mėnesį pradėjo ruoštis dalyvavimui renginyje.

„Tas procesas nėra matomas plika akimi, nes jokių specialių pratimų nedarau ir planų nesudarinėju – viskas vyksta mano galvoje. Nuolatos mąstau, kaip elgčiausi vienoje ar kitoje situacijoje, kurių renginyje būna daug ir labai įvairių. Kartais net nelabai palankių ar malonių“, – sakė M. Orlovsky.

Kalbėdamas apie nenumatytas ir keblias situacijas, kurių kartais pasitaiko net ir aukščiausio lygio renginiuose, britas prisiminė situaciją, kurią teko matyti viename iš Didžiojoje Britanijoje vykusių „TEDx“ renginių.

„Žmogus buvo puikiai išmokęs savo kalbą. Mokėjo ją atmintinai. Tačiau staiga kažkas nutiko ir jis, įpusėjęs ją, pamiršo, ką turi sakyti. Tai buvo labai nemaloni situacija tiek pranešėjui, tiek ir auditorijai. Todėl visus „TEDxVilnius 2014“ pranešėjus iš anksto įspėsiu, kad jie nesibaimintų tokių situacijų ir žinotų, jog prireikus galima trumpam sustoti ir atsitokėti. Po pauzės žmogus greičiausiai vėl galėtų tęsti kalbą“, – svarstė M. Orlovsky.

Anot jo, pagrindinė tokio renginio vedėjo užduotis yra nutiesti tiltą tarp žiūrovų ir pranešėjų, pasistengti padaryti viską, kad pranešimą skaitantis žmogus pasirodytų kiek įmanoma geriau.

„Manau, kad vedėjas neturi būti dėmesio centre. Nors jo darbas yra labai svarbus, tačiau jį atlikti privalu taip, kad būtum kuo mažiau pastebimas. Pagrindinis dėmesys turėtų atitekti pranešėjams. Jų kalbas bandysiu kuo geriau sujungti bei kuo geriau pristatyti auditorijai“, – tikino „TEDxVilnius 2014“ vedėjas ir pridūrė, jog jis stengsis užduoti tinkamą viso renginio nuotaiką.

Tie, kas dalyvavo ankstesnėse „TEDxVilnius“ konferencijose, kuriose šis britas pranešimus skaitė net du kartus, tikriausiai prisimins, kokį puikų humoro jausmą turi M. Orlovsky. Paklausus, ko iš jo galima būtų tikėtis šiemet, vyras atsakė: „Malonu, kad mane Lietuvoje prisimena kaip žmogų, turintį gerą humoro jausmą. Tikiuosi, kad ir šį kartą pavyks susirinkusiems suteikti gerų emocijų“.

Vasario 22 d. įvyksiančios konferencijos „TEDxVilnius 2014“, kurios tema – „The Future Is Ours“ , organizatoriai sako, kad dar yra kelios laisvos vietos, todėl norintieji dalyvauti renginyje turėtų suskubti ir užpildyti registracijos anketą.


Apie „TEDxVilnius“

„TEDxVilnius“ – iniciatyva, kurios tikslas Lietuvoje populiarinti TED formato konferencijas. Jų metu pasakojamos įkvepiančios istorijos, atskleidžiami įdomūs faktai ir pristatomos naujausios idėjos. Be to, iniciatyvos komanda siekia atrasti dar nematytus, negirdėtus, gabius ir įdomius žmones bei suteikti jiems galimybę papasakoti pasauliui savo mintis ar parodyti savo darbus.

„TEDxVilnius“ galite sekti socialiniame tinkle „Twitter“ arba galite tapti „TEDxVilnius“ gerbėju socialiniame tinkle „Facebook“.

TEDxVilnius, x = nepriklausomai nuo TED organizuojamas renginys

,,TEDx” yra programa, sukurta laikantis šūkio „Idėjos, kurias verta skleisti“ dvasios ir skirta vietinių renginių organizatoriams, norintiems suburti žmones, kurie trokšta dalyvauti į TED konferencijas panašiuose renginiuose bei tapti TED bendruomenės nariais. „TEDx“ renginiuose gyvi pranešėjų pasisakymai yra derinami su „TEDTalks“ vaizdo medžiaga. Taip siekiama paskatinti diskusijas ir bendrumą. Tokiems renginiams suteikiamas „TEDx“ prekės ženklas, jame esanti „x“ raidė reiškia „nepriklausomai organizuojamas renginys“. „TEDConference“ vietinių renginių organizatoriams suteikia tik bendrąją pagalbą. „TEDx“ renginiai yra organizuojami nepriklausomai nuo TED. Juos planuoja ir įgyvendina vietinės iniciatyvinės žmonių grupės.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie TED

TED yra ne pelno siekianti organizacija, pasišventusi šūkiui – „Idėjos, kurias verta skleisti“. Prieš 25 metus, 4 dienų trukmės konferencija Kalifornijoje davė pradžią šiai organizacijai. TED išaugo ir siekia palaikyti pasaulį keičiančias idėjas bei iniciatyvas. Kasmetinėje TED konferencijoje skaityti pranešimus yra kviečiami iškiliausi, daugiausiai nuveikę pasaulinio masto veikėjai. Pranešimai yra filmuojami ir vėliau patalpinami tinklalapyje TED.com. Šiame tinklapyje žmonės gali juos peržiūrėti nemokamai.

Vieni garsiausių TED pranešėjų yra: Bill Gates, Al Gore, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Seras Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozis Okonjo – Iwaelas, Isabel Allende ir Jungtinės Karalystės Ministras Pirmininkas Gordon Brown.

Kasmetinė TED konferencija vyksta Longbyče, Kalifornijoje. Ji taip pat pertransliuojama ir Palmspringse. „TEDGlobal“ kasmet rengiama Oksforde, Jungtinėje Karalystėje. TED informacijos sklaidos iniciatyvoms priklauso tinklalapis TED.com, kuriame vaizdo medžiaga su naujais pranešimais talpinama kiekvieną dieną. Ją savanoriai iš viso pasaulio gali subtitruoti pasitelkę į pagalbą „Open Translation Project“ įrankį. TED taip pat įsteigė kasmetinį apdovanojimą – labiausiai tikintiems savo idėjomis suteikiama galimybė jas pradėti realizuoti.

„TEDx“ programa suteikia galimybę nedidelėms vietinėms grupelėms surengti savo konferenciją, kuri būtų panaši į TED renginius. „TEDFellows“ programa padeda novatoriams iš viso pasaulio tapti TED bendruomenės dalimi, leidžia padidinti žmonių vykdomos veiklos ir projektų poveikį aplinkai.

TED galite sekti „Twitter“ socialiniame tinkle adresu twitter.com/TEDTalks, arba galite tapti TED mėgėju socialiniame tinkle „Facebook“ adresu facebook.com/TED. Norėdami sužinoti daugiau apie TED ir TEDx pažiūrėkite: http://www.ted.com/pages/view/id/129

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top