Now Reading
Naujas sezonas – nauja šukuosena!

Naujas sezonas – nauja šukuosena!

Naujas sezonas - nauja šukuosena!

Statistiškai įrodyta, jog nuo rudeninės depresijos ir melancholiškos nuotaikos moterims labiausiai padeda parduotuvių šturmas arba nauja šukuosena.

Kaip žinia, naujas kirpimas labiausiai keičia žmogaus išvaizdą, tad jeigu norite naują sezoną pradėti pasikeitusios, nepaleiskite progos sužinoti, kokie vėjai švilpauja 2010 metų moterų rudens/žiemos šukuosenų tendencijose.

Reikėtų pradėti nu to, kad rudens/žiemos stilius toliau tęsia pavasario/vasaros tradiciją, tiksliau, tai, kas buvo madinga šį pavasario/vasaros laikotarpį, ir toliau išlieka populiaru. Tačiau vienų kitų naujovių vis dėlto įsivedama.

Trumpo kirpimo šukuosenos ir toliau semiasi įkvėpimo iš 60-aisiais itin madingos „bob“ šukuosenos. Svarbiausia, kad šiame amžiuje ir šiame sezone ji yra dar trumpesnė, be to, nebijoma drastiškų variacijų su ilgiais: ant viršugalvio paliekama šiek tiek ilgesnių plaukų, kurie sušukuojami ant šono siekiant seksualesnio ir žavesnio žvilgsnio įspūdžio. Tokio tipo šukuosena tinka taisyklingų veido formų moterims ir sukuria pasitikinčios ir rafinuotos moters įspūdį.

Kita vertus, vadinamajai „bob” šukuosenai šį kartą priduodama daug daugiau asimetrijos, būdingas ypatingai stiprus iškarpymas ir tarsi sluoksniavimas, kur plaukai tiesiog užmetami ant šono. Taip pat būdingi ilgi kirpčiai, krentantys ant akių.

Kitokio pobūdžio yra vadinamosios B lygio, tiksliau vidutinio ilgio, šukuosenos, kurios taip vadinasi dėl savo ilgio: plaukai yra nei per trumpi, nei per ilgi. Tokia šukuosena gali būti dvejopo pobūdžio: apatinių plaukų ilgis gali būti toks, kokio tik norite, tuo tarpu viršutinis sluoksnis yra trumpesnis ir kiek didesnės apimties. 

Pats populiariausias plaukų ilgis – vidutinis, tad geidžiamiausia šio sezono šukuosena – vidutinio ilgio plaukai su kirpčiais, sušukuotais į vieną kurį šoną. Jei norite atrodyti dar įspūdingiau, iškarpykite juos ir ir leikite laisvai kristi, sukurdamos netvarkingos šukuosenos įspūdį, taip pat galite juos šiek tiek pabanguoti arba pagarbanoti tik vieną kitą sruogą.

 Dar vienas 2010 metų rudens/ žiemos šukuosenų akcentas – daugiasluoksnė, šiek tiek pavelta šukuosena, įkvėpta maištingųjų 80-ųjų. Ši šukuosena yra labai praktiška tuo, kad jos nereikia nuolat formuoti – tiesiog leiskite plaukams išdžiūti ir susiformuoti natūralioms bangoms.

 Ilgi plaukai bet kurioje madoje ir bet kokiu laiku išlieka tendencingi – juk ilgi plaukai yra tikra moters puošmena, o be to, iš jų galima suformuoti ne vieną stilingą šukuoseną, juos galima susiriškti, susipinti į kasą, susigarbanoti ir t. t. Tačiau stilistai pataria jų jokių būdu netiesinti, o leisti plaukams natūraliai lengvai kristi.

80-ųjų įkvėptos romantiškos garbanos šį sezoną yra labai populiarios. Ypatingai madingos stambiomis garbanomis suformuotos šukuosenos, kurios plaukams suteikia didesnės apimties.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kita vertus, šį sezoną stilistai pataria ne tik plaukus pasileisti, o ir susirišti į vadinamąją arklio uodegą arba formuoti įvairius kuodelius. Svarbiausia, kad toks plaukų nešiojimo būdas yra be galo patogus ir tiks bet kokia proga: nuo sporto salės iki penkių žvaigždučių restarano.

Nebijokite atidengti veido ir sušukuoti plaukus į galą. Jei nenorite visiškai prigludusių prie galvos plaukų, ties kaktos linija galite juos šiek tiek pavelti ir iškelti į viršų.

Dar vienas plaukų šukavimo variantas – tvarkingai į šoną sušukuoti plaukai per sklastymą. Daug įdomiau atrodys, jei sklastymas bus ne per vidurį, o šone.

Šio sezono išskirtinis akcentas – kirpčiukai, tad jei tikrai trokštate pasikeitimų, jie – puikus būdas pasikeisti. Pasak stilistų, kirpčiai gali būti bet kokio ilgio, svarbiausia – tinkantys prie jūsų veido formos, tačiau vis dėlto pirmenybė teikiama masyviems ir bene didžiąją dalį veido uždengiantiems kirpčiukams. Juos siūloma nešioti ne tik tiesiai sušukuotus, bet ir užmestus ant šono per sklastymą.

 Na ir pabaigai apie plaukų spalvą: pačios pačiausios spalvos – ruda, raudona, pilkšva, tamsiai juoda, elektrinė raudona. Tačiau jei jums nei vienas šių atspalvių netinka, pasilikite prie savo natūralios plaukų spalvos – natūraliems plaukų atspalviams visada teikiama pirmenybė.


Parengė Nina Ivanova
Nuotr. www.vogue.co.uk
www.haircutshairstyles.com 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top